Nordre Aker Budstikke

24 etasjer på Gullhaug torg

Fikk sin velsignelse

SV, Fremskrittspartiet og Høyre, her ved Heidi Rømming, Jan Tank-Nielsen og Hermann Kopp, stemte for signaltårn og trafikkfritt torg i Nydalen. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Bystyreflertallet sier ja til signaltårnet i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Byutviklingskomiteens innstilling om å godkjenne det 24 etasjer og 77 meter høye signalbygget på Gullhaug torg ble vedtatt i sin helhet av bystyret onsdag 17. februar. Det var flertallet fra komiteen, bestående av byrådspartiene Høyre og Frp, sammen med SV, slik NAB skrev 11. februar, som stemte for reguleringsplanen i bystyret.

Forstår skeptikerne

SVs Heidi Rømming er fornøyd med vedtaket.

— Jeg tror dette blir et spennende bygg. Det har et smalt fotavtrykk, og vil fremstå som et tårn, ikke et høyhus. Rådet for byarkitektur støtter det, og arkitekt Kristin Jarmund som har tegnet dette har laget mye bra tidligere, sier Rømming.

Hun sier hun likevel forstår skepsisen som har blitt fremsatt mot planene.

— SV er veldig glade for at vi med dette har fått et helhetlig torg på Gullhaug inn i planene. Det var en forutsetning for at vi kunne støtte det, sier Rømming.


I reguleringsplanen ligger det at Gullhaug torg stenges for gjennomkjøring for biler, taxiene forsvinner og kun bussen får passere. Torgdekket vil bli enhetlig, og det skal åpnes ned mot Akerselva.

— Streng høyhusplan

Byrådssekretær Ståle Hagen (H), i byrådsavdelingen for byutvikling tror bygget vil styrke Nydalens identitet.

— Bygget blir liggende relativt lavt i terrenget, og vil ikke bli så dominerende, men det vil markere Gullhaug som sentrum i Nydalen. Fotavtrykket er bare 120 kvadratmeter, og det vil heller ikke kaste skygge mer enn fem minutter ett sted, sier Hagen.

— Jeg synes det positivt at vi får en mer helhetlig torgløsning. Det vil helt klart påvirke trafikken i omliggende gater at Nydalsveien stenges, men området er nå knyttet tett til bykjernen med gode kollektivløsninger, som blant annet t-baneringen, sier han.

Han mener bygget skiller seg klart fra andre høyhus, og at vedtaket ikke gjør det lettere å bygge høyt i Oslo.


— Vi har en veldig streng høyhusplan, som sier at det ikke skal bygges over 42 meter. Men i enkelte områder er det åpnet for noe høyere bygninger, som for eksempel rundt Oslo S og i Bjørvika. Dette bygget er spesielt, og skiller seg ut ved at det er slankt og skulpturelt. Dette er på ingen måte et nytt Oslo Plaza, sier Hagen.

Fornøyd utbygger

Også utbygger Avantor er meget godt fornøyd med at reguleringsplanen er vedtatt, etter å ha jobbet med prosjektet i ni år. I følge direktør Christian Joys vil arbeidet med rammesøknaden igangsettes umiddelbart, og den forventes innsendt til Plan- og bygningsetaten sensommer 2010.

HVA MENER DU OM SIGNALTÅRNET PÅ GULLHAUG TORG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Bli fan av Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...