Nordre Aker Budstikke

Fjerner disse for å lage ny sykkelvei

Uno-X og Mekonomen forsvinner, til fordel for bredere trasé med sykkelvei og sammenhengende kollektivfelt. Innkjøring til bensinstasjonen vil krysse sykkelvei og kollektivfelt og være lite heldig, ifølge Statens vegvesen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Så er det klart. Det blir sykkelvei og kollektivfelt istedenfor bensinstasjon og verksted ved Storo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2016 kl 14:51

STORO: Bystyrets flertall vedtok Statens vegvesens ønske om å omregulere et 600 meter langt strekke mellom Lillo terrasse og Storokrysset for å oppgradere sykkelveien og lage et sammenhengende kollektivfelt.

Dermed må både Mekonomen bilveksted og Uno-X-stasjonen vike.

Langvarige leiekontrakter

Nordre Aker Budstikke skrev om Byutviklingskomiteens befaring på stedet i desember. Uno-X, som har en leieavtale som potensielt strekker seg til 2028, ønsker å opprette sin første hydrogenstasjon i Oslo her ved Storo. Men det går ikke om Stetens vegvesen presser dem bort.

Det er Statens vegvesen som er grunneier, og en avtale om å avslutte leieforholdet med Mekonomen, som egentlig hadde rett til å være på stedet fram til 2023, er inngått.

Nå blir trolig det også tilfellet for Uno-X.


Høyre og Frp ønsket en utredning av flere alternativer for strekningen, som kunne sikre at bensinstasjonen fikk bli. De fremmet forslaget for bystyret, men det falt altså den 14. desember.

Les om befaringen, og hva Uno-X og Statens vegvesen sa, her!

Espen Ophaug (V), Pia Farstad von Hall (H), Victoria Marie Evensen (Ap) og Camilla Wilhelmsen (Frp) i byutviklingskomiteen, sammen med Andreas Skjæret, lytter til Irene Johanson fra Uno-X. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Uenig i beslutningen

– De syklistene som ikke greier å sykle på sykkelveien østover langs ring 3 her, de bør ikke ut i oslotrafikken og sykle i det hele tatt! sa Peter N. Myhre (Frp) under bystyremøtet 14. desember, ifølge Dagsavisen.

Høyre og Frp stemte til slutt for omreguleringen, men ikke uten motstand.


– Vi var uenige i beslutningen. Vi ønsket primært alternativ fem, som består av en fri sykkelvei, kollektivfelt og at du flytter bensinstasjonen, sier Pia Farstad von Hall til Dagsavisen. Hun er Høyres fraksjonsleder i Byutviklingskomiteen.

Uheldig kryssing

– Vi støtter både tilrettelegging for sykkel og kollektivtransport. Men vi mener det er mulig å få til en løsning der vi får plass til tre gode ting på området, ikke bare to, slik som Statens vegvesen foreslår, sa Irene Johanson, regionsjef i Uno-X Automat, da byutviklingskomiteen var på befaring.

Dette var ikke Statens vegvesen enig i.

– Alternativet skaper en konflikt med kollektivfeltet i forbindelse med innkjøring til stasjonen, sa Øystein Vøvstad i Statens vegvesen.

Vegvesenet mener det vil gi økt fare for ulykker, og skape forsinkelser inn mot Storo-krysset.


«Bensinstasjonen bør ikke videreføres på bakgrunn av konsekvenser især for Storokrysset. De samlede trafikale ulempene er større enn fordelene Uno-X Automat AS og deres kunder vil få ved å beholde stedet til salg av drivstoff» skriver Statens vegvesen i planfremlegget.

Uno-X på sin side oppgir at stasjonen har 300-500 biler innom hver dag, og mener dette utgjør en ubetydlig belastning på Storokrysset.

LES OGSÅ: Klar tale fra ungdommene: – Nå er det tabu å slenge dritt om andre

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...