Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fjernet leir ved Maridalsvannet

- Vi har nulltoleranse!

Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

En nyetablert leir rett nedenfor en populær turvei og rasteplass på Kjelsås ble fjernet mandag. - Vi har nulltoleranse for villcamping, understreker avdelingsingeniør i Vann- og avløpsetaten, Petter Morstad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2014 kl 14:37

KJELSÅS: Det er klare regler for camping og opphold ved og i nærheten av Oslos drikkevann, Maridalsvannet. Blant annet er det er ikke lov å bade, fiske, bruke båt, campe eller slå seg ned mindre enn 50 meter fra vannet. Dette gjelder også nedbørsfeltene ned mot vannet, som åssider, og ved bekker og elver.

- Vi har nulltoleranse når det gjelder villcamping innenfor disse områdene ved og i nærheten av Maridalsvannet. Vi vil gjerne ha tips om eventuell villcamping. Vakttelefonen til vann- og avløpsetaten er døgnbemannet, nummer finnes på våre hjemmesider, sier avdelingsingeniør i etaten, Petter Morstad.

Fjernes umiddebart

Han legger til at vann- og avløpsetaten følger nøye med, og eventuell camping i nevnte områder blir fjernet  umiddelbart. Leiren på bildet, og som ble oppdaget av forbipasserende for noen dager siden, ble fjernet i dag.

- Hvis personene som camper ikke er tilstede når vi kommer, så beslaglegger vi tingene som er der, legger han til.

Les også: Brukte 185.000 på å rydde romleir

Økning

Etaten har merket en økning av villcamping siste året. Etaten har også fått hugget ned trær langs vannet, for bedre å oppdage ulovligheter tilknyttet områder ved og i nærheten av drikkevannet - les tidligere sak her.

- Spesielt gjelder økningen camping ved Låkeberget p-plass i Maridalen. Vi har brukt en del ressurser for å stoppe overnatting på denne p-plassen, forteller Morstad.

- I løpet av de siste ti dagene har vi fjernet tre teltleire rundt Maridalsvannet. Alle etter tips fra publikum, sider Morstad.

Les også: Vannrenseanlegg må utvide

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...