Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Flere dyr påkjørt

PÅKJØRT: Dette bilde ble tatt i fjor, og rådyrbukken som ble påkjørt ble ifølge Viltnemda jaget av to hunder, og løp inn i en bil i fart, i Holmenkollen, krysset Huldreveien/Gulleråsveien. Foto: Tor Bråten

PASS PÅ: Elg og rådyr trekker ned mot bebyggelsen ved mye snøfall. To elger påkjørt de siste dagene, rådyr har også vært involvert i ulykker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2015 kl 16:59

NORDRE AKER/MARIDALEN: Tea Turtumøygard, spesialkonsulent i kommunens natur- og forurensningsavdeling og viltnemda, Bymiljøetaten, forteller at to elger er påkjørt i løpet av de seneste dagene, en i Maridalen natt til torsdag, og en i helgen i Sørkedalen. Det har snødd mye i det siste, og da trekker dyrene nærmere bebyggelsen.

Trekker mot bebyggelse

- I perioder etter tungt snøfall vil både elg og rådyr trekke nærmere bebyggelse og veier for å finne mat, og dette kan resultere i trafikkfarlige situasjoner. De seneste dagene er to elger påkjørt, en i Maridalen og en i Sørkedalen, forteller Turtumøygard.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Heldigvis gikk det i hvert fall bra med elgene.

Flere ulykker med elg og rådyr

- Dyrene greide seg, men det ble store skader på bilene. Det har også vært flere ulykker med rådyr den siste uka, hvor utfallet derimot har blitt fatalt for dyrene, forteller hun videre.

Les også: Traileren satt fast i Kjelsåsveien

Nå ber Viltnemda om at bilistene er ekstra aktsomme.

Pass på!

- Bymiljøetaten vil anmode bilistene om å være oppmerksomme, og holde lav hastighet. Dersom uhellet skulle være ute, ring Operasjonssentralen snarest, og merk om mulig påkjørselstedet. Da blir det enklere for ettersøksmannskapet å finne eventuelle skadede dyr, oppfordrer Turtumøygard.

Det er også satt opp varselskilt i Maridalen og Sørkedalen.

Vandrer også i boligstrøkene

Det er mange dyr på vandring andre steder enn i Maridalen og Sørkedalen. Avisen har mottatt flere henvendelser om observasjoner av rådyr, blant annet både i Kjelsås/Grefsen-området og på Korsvoll.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...