Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

GPS-banden herjer fortsatt

– Flere forhold nesten hver natt

Foto: MAJORSTUEN POLITISTASJON

Nesten 50 innbrudd på kort tid. Det forteller politioverbetjent Stig Vassbø, ved Majorstuen Politistasjon, om GPS-banden som stjeler rådyre GPS'er fra utvalgte bilmerker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2015 kl 10:15

OSLO/NORDRE AKER: I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om GPS-bande som herjer på Østlandet.

Det har vært et titalls tyverier bare i Oslo – flere av dem i Nordre Aker – de siste to ukene. – Vi trenger publikums hjelp, oppfordret politioverbetjent Stig Vassbø.

LES OGSÅ: Presten som tar et rått oppgjør med Kirken

35.000 kroner

– Slike GPS-tyverier har vært utbredt på Romerike og i Hedmark. Nå er det tydelig at de som stjeler spesielt GPS'er har kastet seg over Oslo. Baree i løpet av de siste to ukene har det skjedd hele 20 tyverier av slike dyre GPS'er i Oslo. De kan koste rundt 35.000 kroner. Flere av disse tyveriene har skjedd i Nordre Aker, advarte Vassbø.

Det er spesielt Volkswagen og Skoda som er utsatt.

– De har funnet en metode som de kommer seg greit inn i bilen, og får ut GPS'en uten å skade den. Nå ber vi folk om å følge med, og hjelpe oss med tips, ring 22 66 90 50. Vi vet en del om hvordan dette skjer, men foreløpig vet vi ikke hvem som står bak. Erfaring tilsier at GPS'ene er tiltenkt utenlandsk marked, sa også Vassbø.

LES OGSÅ: 50-70 prosent av alle legebesøk handler om stress

– Nesten hver natt

En uke senere forteller han om nesten daglig - eller nattlige - tyverier av GPS'er.

– Ja, det er flere forhold nesten hver natt, sier Vassbø til Nordre Aker Budstikke torsdag morgen.

Det er i typiske boligområder tyvene herjer, der de søker rundt til de finner de bilene de ønsker.

– Totalt så langt 43 forhold, mest utsatt er Stovner og Manglerud, siden forrige uke, sier Vassbø.

LES OGSÅ: Har Gunn det kuleste og beste firmanavnet i Norge?

– Dette er noe vi prioriterer høyt, og vi skal ta denne banden. Men igjen; vi ber publikum følge med, og varsle om de ser noe eller noen mistenkelige i nærområdet, ifølge Vassbø.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...