Nordre Aker Budstikke

– Flere har opplevd truende situasjoner

Under Sinsenbrua ved trikkestoppen har det lenge vært tilreisende som har holdt til. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Flere beboere skal ha kontaktet styret i Nordre Åsen borettslag, fordi de har opplevd truende situasjoner og tigging fra folk som bor i leiren under Sinsenkrysset. Nå ber borettslaget Oslos politikere rydde opp i situasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2017 kl 17:03

SINSEN: – Nordre Åsen borettslag har i flere år hatt romfolket tett opptil seg. Dette byr på store utfordringer og det er et problem som bare eskalerer da flere slå leir i området.

Slik begynner brevet fra Nordre Åsen Borettslag, datert i januar i år. Og stilet til Oslo kommunes politikere.

Truende, søppel, urinering, telting

Det står i brevet at beboere ved en rekke anledninger har tatt kontakt med politi, på grunn av at det har blitt slått opp telt på grøntarealene og at det urineres med mer utenfor teltene. Beboere opplever også at det gjøres det samme bak papircontainere i borettslaget tett opptil blokkene samt i hekker rundt blokkene.

– Det grilles og kokes mat ved trikkestoppet Sinsen og under broen på Ring 3....Flere beboere har kontaktet styret da de har opplevd truende situasjoner og tigging da de passerer leiren.

LES OGSÅ: Fra Rådhuset og rett i romleiren


Videre står det:

– I tillegg sover romfolket under broen og i undergangene ved Sinsenkrysset ved T-banestoppet, noe som ikke gjør saken bedre.

Det nevnes også at madrasser og eiendeler som tilhører de som bor under Sinsenbrua og andre, ha blitt funnet undere beboeres verandaer.

Nå har Nordre Åsen Borettslag sendt brev til Oslos politikere, om romfolk som holder til under Sinsenbrua og ved fotballbanene ved Nordre Åsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vår vaktmester må bruke av sin arbeidstid til innsamling av søppel og andre eiendeler fra romfolket.

Tilstrømming

Beboerne har også vært i kontakt med Ruskenpatruljen. Som politiet har det ifølge borettslaget vært vist velvilje fra Ruskens side.

– Det ser ikke ut som saken bedrer seg. Snarere tvert i mot. Vi går lysere tider i møte og vet av erfaring at da tiltar tilstrømningen. Vi i styret i Nordre Åsen borettslag ønsker derfor en tilbakemelding på om det er lagt konkrete planer for å løse dette tilbakevende problem.

Tidligere bekymring

Nordre Aker Budstikke kjenner også til at det tidligere har blitt sendt bekymringsmelding til bydelsoverlegen i Nordre Aker, om situasjonen under Sinsenbrua - med tilreisende og forholdene der.

Nordre Aker Budstikke følger saken.


LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...