Nordre Aker Budstikke

Flere nye uføre i Oslo

ARKIVFOTO

Mens antallet uføre i Oslo øker, er andelen som mottar uføretrygd i Nordre Aker blant den laveste i bydelene. 1215 Nordre Aker-innbyggere får nå uføretrygd.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: 25.085 personer eller 5,4 prosent av Oslos befolkning var mottakere av uføretrygd ved utgangen av juni. Det er en økning på 0,6 prosent eller 158 personer sammenlignet med samme tid i fjor, ifølge tall fra NAV Oslo.

I løpet av første halvår 2016 fikk Oslo 1204 nye uføretrygdede. Det er en økning på 2,2 prosent sammenlignet med samme periode i 2015.

– Antallet nye uføretrygdede øker svakt, men Oslo har langt færre nye uføretrygdede i befolkningen enn det andre fylker har. I Oslo utgjorde nye mottakere av uføretrygd 2,8 personer per 1000 ikke-uføre i befolkningen, mens landsgjennomsnittet er på 5,2 personer, forteller fylkesdirektør Hege Farnes Hildrum i NAV, i en pressemelding.

Oslo er fortsatt fylket med lavest andel uføretrygdede i landet, og dette skyldes i stor grad at Oslo har en yngre befolkning. Dersom alderssammensetningen i Oslo hadde vært lik landets, ville rundt 6,8 prosent av Oslos befolkning vært uføretrygdede.

Flere uføre kvinner enn menn

Ved utgangen av juni 2016 var 13.953 kvinner og 11.132 menn i Oslo uføretrygdede. Av befolkningen tilsvarer dette 6,1 prosent av kvinnene og 4,8 prosent av mennene. Økningen for menn var på 0,8 prosent eller 89 menn sammenlignet med 2. kvartal 2015. For kvinner var økningen på 0,5 prosent eller 69 kvinner.

Størst nedgang for de yngste og de eldste

Antallet uføretrygdede går ned blant de yngste og de eldste. Aldersgruppene 18-19 år, 45-49 år, 60-64 år og 65-67 år har hatt en nedgang i uføretrygdede på henholdsvis 2,9 prosent, 2,5 prosent, 0,7 prosent og 3,1 prosent.

Aldersgruppen 20-24 år har den største økningen med 13,4 prosent sammenlignet med 2. kvartal i 2015. Økningen utgjør 42 nye uføretrygdede. Det er også stor økning i aldersgruppen 30-34 år med 11,9 prosent eller 68 personer.

Færrest uføre i sentrum vest og Nordre Aker

(Tabell fra NAV Oslo)

Stovner er den bydelen som har høyest andel uføretrygdede i Oslo. Ved utgangen av juni mottok 9,7 prosent av Stovners befolkning uføretrygd. Deretter følger bydelene Alna (9,3 prosent), Grorud (8,9 prosent) og Søndre Nordstrand (8,2 prosent).


Lavest andel uføre har bydelen St. Hanshaugen. Her mottar 2,8 prosent av befolkingen uføretrygd.

Andre bydeler med en lav andel uføretrygdede er Frogner (3,4 prosent), Nordre Aker (3,6 prosent), Vestre Aker (3,7 prosent) og Grünerløkka (3,9 prosent).

Antallet mottakere av uføretrygd øker i 7 av 15 bydeler. Bydelene hvor antallet uføretrygdede økte mest sammenlignet med samme tid i fjor er Sagene med 2,3 prosent og St. Hanshaugen, Grünerløkka og Østensjø, hver med 2,2 prosent. Størst nedgang i antallet uføre har bydelene Bjerke, med 6,4 prosent, Nordstrand med 4,5 prosent og Vestre Aker med 3,5 prosent.

LES FLERE SAKER I NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...