Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Flere sykler, dyrere med bil og kollektivreiser

Ruter-billetten blir trolig dyrere til neste år. Men tilbudet skal styrkes, ifølge lekkasjer fra oslobudsjettet. Her er ordfører Marianne Borgen, miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg og byrådsleder Raymond Johansen under åpningen av Løren t-banestajon tidligere i år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er trolig hovedlinjene i oslobudsjettet som legges frem i dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2016 kl 10:16

OSLO: Flere avganger i kollektivtrafikken, men høyere billettpriser. Enda flere bysykler og én mil mer med sykkelvei. Færre parkeringsplasser og dyrere bompasseringer.

Det er ifølge VG hovedgrepene i oslobudsjettet som legges frem av byrådet klokken 12 onsdag.

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) er spesielt stolt av det legges til rette for mer kollektiv- og sykkeltrafikk - og mindre biltrafikk.

– Hovedgrepet er at vi setter fart på det grønne skiftet i byen vår. Det skal bli lettere å kjøre kollektivt, sykle og gå. Satsingen på kollektivtrafikk er 79,5 millioner kroner større enn i år, sier Berg til VG.

Inntektene fra økte priser skal blant annet finansiere prosjekter som ny sentrumstunnel for t-banen, Fornebubanen og innkjøp av nye trikker.

Les mer hos VG.

Tiltakene, etter hva VG erfarer:

  • Byrådet foreslår høyere frekvens, altså flere avganger i kolletivtrafiken. Dette vil skje både på viktige pendlerruter og på kveld og i helgene, ifølge byråden.
  • I 2017 planlegges det å åpne minst 10 km ny sykkelvei og sykkelfelt. Dette er omtrent det samme som i 2016, og tre ganger mer enn 2015 (3,5 km).
  • Bysykkelordningen skal utvides - med enda flere bysykler og utlåns-stasjoner.
  • Antall parkeringsplasser for biler skal reduseres med 1300, blant annet for å gi plass til sykkelfelt.
  • Som følge av Oslopakke 3-avtalen fra før sommeren, vil billettpris i Ruter-systemet øke med 4-5 prosent pluss normal prisstigning.
  • Passeringer i bomringen vil fra 1. mars 2017 koste 43 kroner for bensinbiler og 48 kroner for dieselbiler (32 kroner i dag). Og etter planen skal prisen økes i rushtidene til 53 kroner for bensinbiler og 58 kroner for dieselbiler. Dette er også en følge av Oslopakke 3-avtalen med Akershus fylkeskommune og staten.

Lederen i Oslo Unge Venstre, Anna Dåsenes fra Kjelsås, kristiserte i et innlegg i Nordre Aker Budstikke byrådet for at de vil øke prisene på kollektivtransport. Hun mener det er rart dette kommer med Miljøpartiet de Grønne i byråd.

Her kan du lese hva lederen for Oslo Grønn Ungdom, Hulda Holtvedt fra Nordre Aker, svarer på kritikken.

LES OGSÅ: Ønsker seg penger til ny bussrute for eldre i Nordre Aker. Trenger penger i 2017-budsjettet

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...