Nordre Aker Budstikke

Flest fikk støtte til ny el-sykkel i Nordre Aker

117 personer i Nordre Aker fikk kommunal støtte til innkjøp av el-sykkel. (ILLUSTRASJON/ARKIVFOTO: FREDRIK ECKHOFF)

En tredjedel av alle som fikk el-sykkelstøtte bor i Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2016 kl 15:38

OSLO: «El-sykkelsubsidiene gikk til vestkanten og Nordstrand».

Det skriver Osloby, som presenterer oversikten over hvordan de fem millionene byrådet delte ut i el-sykkelstøtte har blitt fordelt.

Brukt opp 20. januar – 1019 fikk støtte

Oslos innbyggere kunne ved årsskiftet søke om opptil 5000 kroner i støtte fra kommunen for å kjøpe el-sykkel.

– Vi gjør det enda mer attraktivt å velge sykkel framfor bil, sa byråd for Miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg fra Miljøpartiet de Grønne, om ordningen.

Allerede 20. januar var potten, som ble fordelt etter «førstemann til mølla»-prinsippet, brukt opp. 1019 personer fikk innvilget støtte, 117 av dem bor i Nordre Aker.


Tett fulgt av 110 i Bydel Vestre Aker, og 102 med adresse i Bydel Nordstrand, viser Oslobys tall. Også i bydelene Ullern og Grünerløkka har mange fått subsidiert sykkelkjøp.

LES OGSÅ: For deg som bruker egen kraft til sykling: Nå kan du snart sykle helt hjem!

Ressursterke mottakere

– Vi kan (…) si at samtlige av disse personene bor i ressurssterke nabolag, og vår teori er at du blir påvirket av dine naboer – og du påvirker naboene. Det er for øvrig sjelden at en ressurssvak person flytter inn i typisk ressurssterke områder, sier Carl Christian Mathiesen i InsightOne, som har analysert deb demograiske sammensetningen i bydelene, til Osloby.

LES OGSÅ: I 2012 ar el-sykler mer ukjent enn i dag: – Med denne blir jeg beskyldt for å jukse!

Til sammenlikning har 113 personer fått støtte i bydelene Alna, Bjerke, Grorud og Stovner tilsammen. Dermed vil el-sykkelstøtten neppe bidra til mindre bilkjøring i bydeler med stor trafikkbelastning, som Groruddalen, skriver avisen.


Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier det viktigte er at flere biler blir stående, og han lever godt med at el-sykkelsubsideiene har gått til dem som ikke egentlig trenger den. Høyres gruppeleder i bystyret, og leder i samferdselskomiteen, Eirik Lae Solberg, mener tallene viser at tiltaket har vært lite treffsikkert.

Tilskuddsordningen skal evalueres i løpet av sommeren.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...