Nordre Aker Budstikke

Flexbo likevel i BU?

BU-leder Egil Ihlen (H). Arkivfoto

– Flexbo-prosjektet i Kapellveien 118 bør gjennomgå ny og vanlig saksbehandling, sier BU-leder Egil Ihlen (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2008 kl 13:55

GREFSEN: I kjølvannet av protester mot Flexbo-småhusene i Kapellveien 118, har nå bydelen tilskrevet prosjektleder Sven Bue Berger i Oslo kommune.

Ny behandling

– Bydel Nordre Aker oppfordrer nå til at Flexbo-prosjektet bør gjennom ordinær saksbehandling. Det betyr blant annet behandling i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité og vedtak i bydelsutvalget (BU), på lik linje med andre saker av betydning for Nordre Aker, sier BU-leder Egil Ihlen (H).

Flexbo-saken har ikke tidligere vært oppe til behandling av bydelens politikere.

5 midlertidige hus

Før påske sprakk nyheten om at de fem nyoppsatte småhusene i Kapellveien 118 – på friområdet ved siden av kompostplassen – skal huse fem personer med bakgrunn fra uteligger/hospitsmiljøet i Oslo. Husene er midlertidige, og skal etter planen fjernes i løpet av to år. Så vidt Nordre Aker Budstikke vet, ligger den midlertidige søknaden fortsatt til behandling i Plan- og bygningsetaten.

– Under den eventuelle nye saksbehandlingen, mener bydelen det er viktig at de berørte parter tas med på råd – blant annet tilliggende skoler og barnehager, og ikke minst Friluftsetaten selv, sier Ihlen.

Politisk behandling– I utgangspunktet er ikke Nordre Aker negativ til Flexbo i egen bydel, og bydelen har kun fulgt de instrukser som bystyret har gitt ved slike storby-prosjekter. Men når det er sagt, så kan man vel si at behandlingen av dette prosjektet så langt, ikke har vært med på å gjøre folk positivt innstilt til bosettingen. Jeg håper tilsvarende saker for fremtiden, og som berører friområder og nærmiljø, kan tas opp til politisk behandling på vanlig måte, sier BU-lederen, og legger til at han tar det som en selvfølge at området skal tilbakestilles til den stand det var i før bosettingen kom til, når husene flyttes til en mer permanent tomt slik planen er – et eller annet sted i Oslo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...