Flyttemelding!

Nytt og gammelt: Administrasjonen flytter fra gamle lokaler i nytt bygg (bak) til nye lokaler i et gammelt bygg (foran).

Fra 1. mars har bydelsadministrasjonen, bestillerkontoret og helsestasjonen ny adresse i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Nordre Aker: Fra mandag finner du ikke lenger Nordre Akers bydelsadministrasjon over Rimi og restauranten i andreetasje i Torgbygget i Nydalsveien 33. Bydelsdirektør Mona Taasen har nemlig pakket sakene og tatt med seg de ansatte til den andre siden av Akerselva.

Gammelt-nytt

Bydelsadministrasjonen har holdt til tvers over gata for BI siden 2004, men bygget de nå flytter inn i, i nummer 21, har i følge Oslo Byleksikon en lengre historie.

Det røde mursteinshuset på vestsiden av Akerselva er nemlig gamle Bakke Kornmølle, oppkalt etter Bakkehaugen gård. På samme sted oppførte vekkelsespredikanten Hans Nielsen Hauge den første mølla i 1811, som han solgte videre i 1824. I 1852 ble det bygget en ny mølle, og etter branner i 1900 og 1924 ble moderniseringsarbeid utført av firmaet Peter Larsen, som førte fram til dagens bygg. Bjølsen Valsemølle kjøpte Nydalsveien 21 i 1932, og fra 1941 tok møllevirksomheten slutt da Christiania Spigerverk overtok huset. I senere år er det eiendomsutvikleren Avantor som har eid bygget, som nå altså skal leies ut til bydel Nordre Aker.

Vil merkes

– Postadressen, e-postadresser, telefon- og faksnummer blir som før. Det befolkningen vil merke er at flere tjenester blir samlet på ett sted. Fra mandag vil man finne administrasjonen, bestillertjenesten og helsestasjonen under samme tak, sier bydelsdirektør Mona Taasen.

Sammen med Toril Bjerche regner hun raskt ut at i underkant av 100 mennesker vil få arbeidsplass i de nye lokalene. Det nye bygget skal være økonomisk mer effektivt enn de gamle lokalene.

Også BU-leder Egil Ihlen (H), som er å treffe i bydelsadministrasjonen hver mandag, har pakket ned kontoret sitt.

– Her går mye av leien til korridorer, og det er lite lønnsomt for bydelen, sier han.

Ihlen er spent på hvordan den nye BU-salen blir seende ut. Om én måned skal bydelsutvalget nemlig holde sitt første møte i Nydalsveien 21.

– Men det spørs om det blir like romslig som det vi har vært vant med her, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...