Nordre Aker Budstikke

Flytter seniorsenteret hit

Hit, til grusplassen i enden av Myrerjordet flytter Kuben 62+ inn i midlertidige lokaler neste år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Når det skal bygges nytt i Kjelsåsveien 114-116, flyttes seniorsenter og legesenter til midlertidige paviljonger ved Myrerjordet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2017 kl 10:08

KJELSÅS: Byggingen starter trolig høsten 2018.

Det kunne assisterende bydelsdirektør Preben Winger da han fredag gjestet Ildsjelfesten på Kuben 62+ (Tidligere Grefsen-Kjelsås seniorsenter).

Assisterende bydelsdirektør Preben Winger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Flytter villaen

Mange av brukerne har lurt på hva som vil skje med tilbudet på senteret mens det bygges nye omsorgsboliger i Kjelsåsveien 114-116. Bygget som i dag huser seniorsenteret, et legesenter og flere andre private tilbud, skal rives.

Sveitservillaen, den tidligere politistasjonen på Kjelsås, skal bevares, men flyttes til et annet sted på tomta.


Beboerne i omsorgsleilighetene i huset flytter til nye leiligheter i Berg gård allerede i oktober i år.

Sveitservillaen skal flyttes, men bevares. Beboerne som i dag bor her i omsorgsboliger flytter til nye leiligheter på Berg gård. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt byggeplanene.

Myrerjordet

Nå har Bydel Nordre Aker, sammen med Omsorgsbygg og Bymiljøetaten, blitt enige om å ta i bruk grusplassen ved Myrerjordet, i krysset mellom Myrerskogveien og Arilds vei, for midlertidige paviljonger i de to årene byggearbeidene i Kjelsåsveien 114-116 vil pågå.

Det er planlagt at både Kuben 62+ og legesenteret skal få midlertidig tilhold der.


– Man kan ikke forvente at det blir et like fint sted som dette. Men det blir brukbart i byggeperioden, sier Winger.

Viktig å fortsette

Leder for Kuben 62+, Roy Ove Lyngstad, vedgår at midlertidige lokaler vil bli en utfordring med tanke på hvilke tilbud man kan ha på senteret i denne mellomfasen. Dagens seniorsenter har blant annet trimrom, datarom, stort kjøkken og spisesal, frisør og hudpleiesalong.

– Men jeg tror det er viktig at det ikke blir et opphold i tilbudet. Både for brukerne og alle de flotte frivillige ved senteret. Dersom det blir et opphold, uten aktivitet, i to år, er jeg redd vi ville mistet mye, sier Lyngstad.

Fredag ble det holdt stor ildsjelfest på Kuben 62+, av og for vinnerne av Årets Ildsjel 2016 i Nordre Aker. 171 mennesker kom på festen. Det er ny rekord!

God dialog

Styreleder for Kuben 62+, Bjørn Erling Christiansen, sier til Nordre Aker Budstikke at Norske Kvinners Sanitetsforening, som driver senteret, har god dialog med Bydel Nordre Aker om planleggingen av det nye senteret. Han er glad for at den midlertidige løsningen ser ut til å falle på plass.


– Når det gjelder den provisoriske løsningen var det viktig for oss at den er lett tilgjengelig med kollektivtransport, og ikke er langt unna dagens adresse. Derfor er Myrerjordet så langt det beste av alternaivene vi har sett på, sier han.

Byggestart i 2018

Det er nå utarbeidet en konseptvalgutredning (KVU) for nye Kjelsåsveien 114-116. Den skal nå kvalitetssikres av et eksternt firma.

– Det vil bli god plass både til seniorsenter og legesenter i det nye bygget, lover Preben Winger.

Rapporten er trolig klar til månedskiftet juni/juli. Dersom planen godkjennes, kan detaljplanleggingen starte til høsten. Her vil brukerne av det nye bygget bli tatt med i planleggingsfasen, lover Winger.

I tillegg til seniorsenter og legesenter, er det prosjektert cirka 80 Omsorg pluss-leiligheter i det nye bygget.


Dersom prosjektet får fininsieringen på plass i oslobudsjettet for 2018, som skal vedtas av bystyret, kan byggeprosessen starte tidligst etter sommeren 2018, anslår Winger.

LES OGSÅ: Ildjelene satte besøksrekord på Kuben 62+!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...