Nordre Aker Budstikke

Fnyser av byrådets romfolk-plan

Tirsdag ettermiddag lanserte byrådet tiltak for å bedre situasjonen i kjølvannet av tilreisende bostedsløse. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi må ikke havne i en situasjon der Oslo blir kjent over hele Europa som en by med alle fasiliteter tilrettelagt for alle ved adkomst, kommenterer Eirik Lae Solberg (H) om byrådets ferske 11 punkts tiltaksplan for tilreisende bostedsløse - som romfolk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2017 kl 13:31

NORDRE AKER: Eirik Lae Solberg, leder for Oslo Høyres bystyregruppe, vil ikke kalle byrådets 11 tiltak for bostedsløse med tilhørende problemstillinger, for en reell tiltakspakke, men en lang rekke med selvfølgeligheter og tiltak som i stor grad allerede er blitt varslet.

– Eller som allerede gjennomføres. Byrådet tar ikke inn over seg alvoret i dagens situasjon med stadig flere tilreisende. Forholdene vi i dag ser, for eksempel ved Sinsenkrysset, løses ikke med forskningsprosjekter, vurderinger og utredninger, men med effektive tiltak som gir umiddelbar effekt, sier Lae Solberg til Nordre Aker Budstikke.

Planen ble lansert tirsdag ettermiddag denne uken.

HER KAN DU LESE ALLE 11 TILTAKENE BYRÅDET LA FREM TIRSDAG ETTERMIDDAG

Hva ville Høyre gjort?


– Vi ville innført et forbud mot tigging, noe som forhåpentligvis ville redusert problemene med tilgrising. Vi ønsker også etableringen av et innsatsteam på kanskje 15-20 personer som i samarbeid med politiet kan hindre etableringen av leire i de mest utsatte områdene, sier høyrepolitikeren videre.

Høyrepolitiker Eirik Lae Solberg, fra tidligere besøk i romleir ved Kringsjå. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

LES OGSÅ: Fra Rådhuset og rett i romleiren!

EØS

I tillegg trekker han frem byrådslederen henvisning til EØS avtalen.

– Toppen av ansvarsfraskivelse er når Raymond Johansen ber om at Norge skal reforhandle EØS avtalen for å kompensere for byrådets egen handlingslammelse og uvilje mot å innføre tiggeforbud i Oslo.


– Vi skal selvfølgelig hjelpe mennesker i nød for å hindre helseskader, men vi må ikke havne i en situasjon der Oslo blir kjent over hele Europa som en by med alle fasiliteter tilrettelagt for alle ved adkomst. Det vil føre til økt tilstrømming, mener Lae Solberg.

Frp

Frp er heller ikke imponert av byrådets 11 tiltak.

– Tigging og det den fører med seg er ingen ny utfordring for Oslo, men det er en stadig eskalerende utvikling. Stadig flere områder tilgrises til store kostnader og ressursbruken til kommunen eskalerer i takt med utfordringene. Det byrådet foreslår i sine 11 tiltak vil i det store og hele gjøre vondt verre og legge til rette for at enda flere reiser til Oslo, mener Frp og Tommy Skjervold, bystyremedlem Oslo FrP,
i pressemelding..

– Dessverre viser både rapporten og byrådets tiltak at situasjonen for Oslos skoger og parker vil bli langt verre i tiden som kommer.

– Det er positivt at byrådet sier de vil vurdere meldeplikt. Dessverre ser vi at byrådet bare vil «vurdere» dette. Det er altfor lite ambisiøst og gjør at dette iallfall ikke er noe som vil hjelpe denne sommeren. Oslo FrP er klare på at det er et forbud mot tigging som må til, og det er også nettopp det politiet selv ber om.


LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...