Nordre Aker Budstikke

Folk gir blaffen: Camper, fisker og bader i Oslos drikkevann

Nå har kommunen hugget ned trærne langs Maridalsvannet for å se forseelsene.

Det har vært flere enn 100 brudd på reglene ved Maridalsvannet bare i år. Nå har kommunen fjernet alle trær langs et godt strekke av Maridalsvannet "for å se bedre".

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2013 kl 17:06

MARIDALSVANNET: Det er kanskje ikke rart. Tallene fra Vann- og avløpsetaten så langt i år viser at veldig mange gir blaffen i de strenge reglene som gjelder for og ved Oslos drikkevann, Maridalsvannet øverst i Akerselva.

Mens andre har ventet i mange år på en reguleringsplan for både Solemskogen og Sørbråten, med tanke på at stedene er såkalte «nedbørsområder» til Oslos drikkevann, og at det derfor må være strenge regler for både utbygging og bosetting i nevnte områder, synes andre det er helt greit å både bade, fiske og campe ved vannet.

Det til tross for at vannet stort sett er inngjerdet og at det er skiltet flere steder, også på engelsk på noen av skiltene, om at det ikke engang er lov å oppholde seg langs vannkanten. I hvert fall vår, sommer og høsttid. På vinterstid åpnes portene for skigåing over vannet.

Flere enn 100 hendelser i år

- Så langt i år har Vann- og avløpsetaten registrert 36 hendelser med ulovlig bading, 22 tilfeller med ulovlig fisking og 43 har drevet med ulovlig camping, kan informasjonsrådgiver i Vann- og avløpsetaten, Tone Spieler fortelle.

Les også: - Friområdet har blitt et toalett

Rensket opp

Kommunen har hugget en del trær øverst ved Maridalsvannet. Dette har blitt gjort på oppfordring fra Vann- og avløpsetaten. Noen av trærne var råtne, mens noen trær skygget for utsikt fra vår driftsstasjon i nærheten. Dette vil gjøre det lettere for oss å se uønskede hendelser ved drikkevannet, legger Spieler til.

Les også: Må flytte fra leirene ved Sognsvann

Anmeldes og bortvises

Driftsleder i vann- og avløpsetaten, Rune Larsbråten, kan fortelle at alle badere og fiskere blir anmeldt.

- Campere blir i utgangspunktet bortvist. Uten at jeg har de eksakte tallene fra tidligere år foran meg, kan jeg si at antall ulovlige hendelser i og langs vannet, er noe stigende, sier Larsbråten.

Larsbråten forteller videre at det er politiet som eventuelt bøtelegger og følger opp, etter at etaten har anmeldt sakene, og at eventuelle bøter varierer i størrelsesorden fastsatt av politiet.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...