Nordre Aker Budstikke

Folk gremmes over dårlig asfalt

Maridalsveien, innover i Maridalen, 10. april 2018. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi som driver med kjøreopplæring får nesten ikke gjort annet enn å lære elevene å ikke kjøre i hull, sier oppgitt sjåførlærer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2018 kl 11:56

MARIDALEN: Det har vært skrevet mye om Grefsenveien, og dårlig asfalt. Dekk og felger har gått ad undas i veien, og Sporveien har punget ut med erstatninger.

Nordre Aker Budstikke har også siste tiden fått flere henvendelser fra lesere som er oppgitte over forholdene i Maridalsveien, innover i Maridalen. Fra både bilister, syklister og folk som gjerne går innover i dalen på rulleski. Det meldes om hull og sprekker i asfalten.

Rister i rattet

Senest søndag opplevde bilist å dumpe rett ned i et stort hull i veien.

– Det rister nå i rattet etter å ha kjørt i hull i Maridalsveien. Bilen skal inn på verksted onsdag, forteller en leser.

Må lære elevene å svinge unna hull

Og ikke minst er det vel de som har arbeidet sitt på og langs veien, som kanskje merker asfaltforholdene mest.


– Det er forferdelige forhold langs blant annet Maridalsveien, men også andre steder ellers i Oslo, også i Oslo sentrum. Vi som driver med kjøreopplæring får nesten ikke gjort annet enn å lære elevene å ikke kjøre i hull, det er vanskelig å lære bort hvordan man skal ha en riktig og trygg plassering i veibanen, for da kjører man bare i stykker hjul og biler, sier innehaver av Kjelsås Trafikkskole, Kenneth Hverven.

Han fortsetter:

– Jeg ser med forferdelse frem til vi begynner med MC-opplæring til neste uke. Det er rett og slett blitt farlig og ferdes i og ved veiene i Oslo, på grunn av hull og sprekker i asfalten.

Nå skal det sies at Hverven har en noe spesiell og også lav kjøreskolebil, nemlig en Porsche.

– Den er jo selvfølgelig lavere enn vanlige biler. Men jeg kjører også ellers en jeep, og jeg må svinge like mye unna hull og sprekker i asfalten, eksempelsvis innover i Maridalen, med den, for å unngå å ødelegge bilen, legger han til.


Det blir lapping, forteller Bymiljøetaten, men ikke noe ny asfalt på en stund i Maridalsveien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ingen ny asfalt

Vi har spurt Bymiljøetaten om det er noen ekstra planer fremover for asfalten i Maridalsveien, innover i dalen.

– Maridalsveien blir vurdert opp mot alle andre veier i Oslo som har behov for ny asfalt. Disse veiene blir vurdert ut fra hvilken standard, trafikkmengde og hva slags trafikk som trafikkerer veien. Maridalsveien står foreløpig ikke på listen over planlagt asfaltering i 2018, men vi vil selvfølgelig lappe det som måtte være av hull, svarer Monika Thorud Olsen, presseansvarlig i Bymiljøetaten.

VG har også 10. april beskrevet dårlige norske veier som ikke tålte den kalde vinteren:

– En normalvinter har vi gjerne drevet lapping av veier jevnt og trutt gjennom januar, februar og mars, men denne vinteren har vi ikke kunnet gjøre det. Derfor har vi mye å ta igjen, sier seksjonssjef for veiforvaltning Joakim Hjertum i Oslo kommune til VG, videre at det nå i Oslo er åtte lappebiler ute og reparerer asfalt i hovedstaden - her kan du lese hele saken i VG.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...