Nordre Aker Budstikke

Piknik og folkemøte om parksaken:

– Viktigheten blir bare større og større!

Opparbeidelse av park i Nydalen er viktig for mange. Beboerne Anne Marie Beck (til venstre), Ståle Sjøvold og Vikebe Aastebø var blant de som deltok på folkemøtet om saken lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Flere hundre parksavnere møtte opp i Nydalen lørdag formiddag. Samtidig måtte politikerne svare for seg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2021 kl 20:22

NYDALEN: – Barn må ha et sted å leke og vokse opp. Da må vi ha grøntarealer. Det er barneskoler som bare er betong. Barn og unge må ha områder for lek og rekreasjon, sier Vikebe Aastebø.

Hun sitter på en campingstol foran «parktomta» i Nydalen. Sammen med Anne Marie Beck og Ståle Sjøvold, som alle bor i Nydalen, deltok de på folkemøtet lørdag for å støtte opp om park.

– Det må voksne også ha. Det er snakk om helse, supplerer Beck.

Nydalen-beboerne Vikebe Aastebø og Ståle Sjøvold under folkemøtet. Foto: Christian Fredrik Borg

– Hva ønsker dere i en park?


– Det må være en park som passer alle og alle kan bruke som stimulerer til mangfold og aktivitet. Vi trenger ikke prydpark, men brukspark. Den må være innbydende for alle.

Flere politikere og mange naboer møtte opp på folkeaksjon for park i Nydalen lørdag 4. september 2021. Foto: Christian Fredrik Borg

To års planlegging

Nydalen-beboerne lyttet til politikernes appeller på arrangementet.

– En ting er hva de sier i valgkampen, men en annen ting er hva de stemmer når vi kommer så langt. Det er dét som er viktig, poengterer Sjøvold, som roser initativtakerne.

Parkforkjemper og leder i aksjonsgruppa Ja til stor park i Nydalen, Toger Kjeldstad, anslår at rundt 300 personer møtte opp. Det sier han seg godt fornøyd med.


– Vi har egentlig planlagt det de siste to årene. Vi har sett frem til dette, sier Kjeldstad.

– Viktigheten av dette blir bare større og større, tilføyer han.

Torger Kjeldstad i aksjonsgruppa. Foto: Christian Fredrik Borg

At arrangementet ble avholdt bare en drøy uke før valget, er ikke tilfeldig.

– Det er da du klarer å skremme ut politikerne.


Presset politikerne

Aksjonsgruppa har i sommer sendt brev til de ni partiene som er representert både på bystyret og Stortinget. Partiene har fått de samme spørsmålene.

– Svarene er egentlig litt som forventet. De små partiene, Rødt, Venstre, KrF og Senterpartiet, har vært positive og hjulpet oss med denne saken hele tiden. Vi har brukt dem som talerør på rådhuset for å stille kritiske spørsmål til byråden, kommenterer Kjeldstad.

Rundt 300 deltok på folkemøtet, ifølge arrangørene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Partiene fikk disse tre spørsmålene:

  • Vil partiet forplikte seg til å stemme for regulering av en rektangulær sammenhengende park på minimum 15 mål i Nydalen i bystyrets behandling av saken?
  • Vil dere be PBE og EBY utrede ulike finansieringsløsninger som bygger på hva som er mulig å pålegge hovedutbyggerne i Nydalen som alternativ til ren kommunal finansiering av en slik park?
  • Vil dere om nødvendig selv fremme et forslag til regulering av en slik park?

Aksjonsgruppa har basert på svarene laget et skjema med smilefjes. Det er KrF, Rødt, Venstre og Senterpartiet som kommer best ut. Høyre er vurdert til å ha de dårligste svarene.

Slik har partienes svar blitt rangert av aksjonsgruppa Ja til stor park i Nydalen. Foto: Ja til stor park i Nydalen

– Arbeiderpartiet med tvist

– Byrådet sitter i posisjon og klarer ikke å love noen ting, fastslår Kjeldstad.

Og utdyper:

– Det er en liten tvist med Arbeiderpartiet. I vår gjorde de et eget vedtak i Oslo Arbeiderparti om park i Nydalen. Jørgen Foss presenterte det og tok det også med i svaret sitt. Vi vet at byrådspartiene egentlig har avtalt å svare det samme.

Nestleder i Sagene bydelsutvalg, Jørgen Foss, stilte for Arbeiderpartiet. Foto: Christian Fredrik Borg

– De sendte et svar i fellesskap, men Jørgen Foss sendte det samme svaret, men med vedtaket i tillegg. Det er differensierende og gjør at Arbeiderpartiet kommer bedre ut enn SV og MDG.

– Er det Arbeiderpartiet man bør stemme på for park i Nydalen?

– Arbeiderpartiet har i hvert fall tatt et selvstendig valg. Både SV og MDG sier at de ikke forholder seg til denne saken før den kommer i bystyret. Det tenker jeg er veldig unnvikende. Så ja, Arbeiderpartiet er et bedre valg for park i Nydalen enn det MDG og SV er. Samtidig, Venstre, KrF og Senterpartiet er soleklare på hva de vil gjøre hvis de er i posisjon.

Politikere fra åtte partier holdt korte appeller på folkemøtet lørdag. Video: Christian Fredrik Borg

Jobber videre

Aksjonsgruppa la også press på partiene for å få de sterkeste kandidatene til å stille. Venstre-leder og statsråd Guri Melby var dagens hotteste navn.

Saken for park er ferdig utredet.

– I løpet av høsten vil Plan- og bygningsetaten sende saken til byrådet. Byrådet vil sitte på det en stund og gjøre sine vurderinger og så komme med en anbefaling til bystyret. Vi forventer at det blir vedtatt, eller eventuelt ikke vedtatt, over jul.

Torger Kjeldstad i aksjonsgruppa ledet folkemøtet. Foto: Christian Fredrik Borg

Kjeldstad i aksjonsgruppa lover at de ikke skal ligge på latsiden.

– Vi skal jobbe mot bydelen. Både Bydel Nordre Aker og Sagene er enstemmige om dette. Det er tverrpolitisk enighet. Vi vil jobbe mot bydelen og direkte mot rådhuset, avslutter han.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...