Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

For en vakker solformørkelse!

Solformørkelsen fredag sett fra Kjelsås. Foto: GUNN ASVEIG MANFLAA

– For en opplevelse, tatt med håndholdt kamera med adrenalin i kroppen, sier fotograf Gunn Asveig Manflaa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2015 kl 13:37

KJELSÅS: Det har dukket opp mange bilder av solformørkelsen fredag. Men dette er vel ett av de vakreste vi har sett så langt, tatt i Nordre Aker.

For det var stort sett gråværsskyer og tåke som preget oslohimmelen da den største solformørkelsen på 60 år var synlig i formiddag. Noen fikk nemlig ett og annet glimt mellom skyene.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– For en opplevelse

– Blender 20, lukker 1000, ISO 200, tatt med håndholdt kamera med adrenalin i kroppen. Fototips å huske på når neste solformørkelse er om 45 år, ler Gunn Asveig Manflaa, fotograf fra Kjelsås.

– Men for en opplevelse, legger hun til.

Teknisk Museum var klare til solformørkelse. Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff forteller om magisk stemning.

LES OGSÅ: Solgt 2,2 millioner over takst – før visning

– Magisk

– Stemningen på Teknisk museum var magisk da solen tittet frem som en sigd i en glippe i det lave skydekket, akkurat lenge nok til å få se at månen kom foran solen, sier Daniloff.

Hun fortsetter:

– Skoleklassene som deltok på opplegget, jublet og klappet spontant da månen dekket 100 prosent for solen i den direktesendte Svalbardreportasjen som ble vist på storskjerm inni museet – etter at vi hadde sett oslovarianten, forteller Daniloff.

Se video av hvordan barna reagerte da de så solformørkelsen, på Teknisk museums facebookside.

LES OGSÅ: Mariann var hjemme da tyvene slo til

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...