ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Foreslår å gjøre den «glemte plassen» til friområde

Plassen på hjørnet av Jutulveien/ Uelands gate. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Jo Røed har foreslått å gi plassen utenfor Voldsløkka barnehage navnet «Wilhelm Buchs plass», og mener denne bør ryddes opp i snarest. Bymiljøetaten sier nå den er foreslått som friområde i forbindelse med Voldsløkka idrettspark.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: I november skrev vi om Jo Røed, som er banemester i Ullevål IL og nabo til oppgraderingen i Uelands gate og Tåsenveien. Han mener det er på tide å rydde opp på plassen utenfor Voldsløkka barnehage, han har også kommet med forslag til navn: Wilhelm Buchs plass, etter mannen som kjøpte en del av Søndre Tåsen, plassen som senere ble kalt Bukketåsen.

Jo Røed foreslår at plassen kalles Wilhelm Buchs plass. Bildet er fra i fjor høst. Foto: Janina Lauritsen

Når kommunen nå bruker så mye penger på å forskjønne hele strekningen er det viktig at at dette hjørnet ikke glemmes én gang til, mener Røed.

– Glemt ble det forrige gang det var store arbeider her, da i forbindelse med etablering av rundkjøringen i Stavangergata/Jutulveien/Uelands gate for noen år siden, sa han til lokalavisa i høst.

Du kan lese mer om problematikken og hva Røed foreslår i denne saken:

ANNONSE

Ses i sammenheng med Voldsløkka idrettspark

Pressekontakt i Bymiljøetaten, Line Thams Reiersen, opplyser at det jobbes med en reguleringsplan hvor området Røed trekker frem er foreslått som friområde. Reguleringsplanen er i forbindelse med Voldsløkka idrettspark, som etter planen skal være ferdig i 2026.

Planen for Voldsløkka idrettspark er å etablere et større idrettsbygg med flere funksjoner, blant annet to flerbrukshallflater, en basishall, en klatrevegg, samt garderober etc. Det planlegges også kunstgressbane og møteplass utendørs.

Her ligger plassen.

Ser på muligheten for mindre tiltak

Røed mener som nevnt at denne lille plassen utenfor Voldsløkka barnehage må oppgraderes og sees i sammenheng med de arbeidene som allerede er igangsatt og gjennomføres i samme område. Det er leit om de lar denne plassen ligge i 20-30 år til, det er ikke en kulturnasjon verdig, har han tidligere fortalt lokalavisa.

ANNONSE

Grunnmuren og gjerdet fra den gamle kiosken står fortsatt. Foto: Janina Lauritsen

Prosjektet som pågår i Tåsenveien nå, altså oppgradering av gaten og anleggelse av sykkelfelt, skal etter planen være ferdig om ett års tid, informerer Thams Reiersen.

– Plassen utenfor Voldsløkka barnehage er ikke definert innenfor dette prosjektet, men prosjektorganisasjonen er klar over problematikken som beskrives av beboer. Det er ikke tatt noen avgjørelse her, men det sees på muligheten for en midlertidig opparbeidelse av området som innebærer opprydning, utplassering av benker og eventuelt andre mindre tiltak, i påvente av arbeidet med reguleringsplanen.

Tips oss!

Tips Nordre Aker Budstikke – tips@nab.no.

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE