Nordre Aker Budstikke

Petter, Emil og Yngvar er ute. Inn kommer Kai Erik, Tonje og Rolf

Øverst f.v.: Emil K. Mogstad (Ap), Petter Færevaag (SV) og Yngvar Andersen (SV). Nederst f.v.: Kai Erik Jensen (Ap), Tonje Wigelius Olsen (R) og Rolf Barlindhaug (SV). Foto: Karl Andreas Kjelstrup / Privat / Ole Berg-Rusten (NTB)

Rødts Petter Færevaag, Arbeiderpartiets Emil K. Mogstad, og SVs Yngvar Andersen er ute av bydelsutvalget i Nordre Aker. Her er erstatterne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2021 kl 13:14

NORDRE AKER: Både Færevaag fra Rødt og Mogstad fra Arbeiderpartiet kom inn som faste representanter og gjorde sine debuter i bydelsutvalget (BU) i Nordre Aket etter lokalvalget i 2019.

Det var allerede i sitt møte i juni at det lokalpolitiske utvalget fikk beskjed om at de to nå må erstattes. Årsaken er valgloven som sier at representanter til bydelsutvalget, selv om de er direktevalgte, må ha folkeregistrert adresse i bydelen de representerer.

Petter Færevaag (R) flytter fra Blindern, og Emil K. Mogstad (Ap) flytter fra Nordberg. Foto: Karl Andreas Kjelstrup / Privat

Både Mogstad og Færevaag har nå flyttet fra bydelen, Mogstad fra Nordberg til Lambertseter, og Færevaag forlater Blindern og Nordre Aker etter en mannsalder, til fordel for Bekkestua for å komme nærmere barnebarna, opplyste han i juni.

Emil K. Mogstad erstattes i BU av Kai Erik Jensen fra Korsvoll, som også overtar som Arbeiderpartiets gruppeleder. Det er Johanne Thunes (Ap) fra Kjelsås, som overtar etter Mogstad som leder av bydelens kultur- og oppvekstkomié. Hun ble valgt inn i BU i 2019, og var vara i forrige periode.


Arbeiderpartiet: Kai Erik Jensen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Som Rødts representant i bydelsutvalget erstattes Færevaag av Tonje Wigelius Olsen. Både Rødts Wigelius Olsen og Aps Jensen møtte i BU for første gang torsdag 9. september.

Rødt: Tonje Wigelius Olsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Under dette møtet, det første BU-møtet etter sommeren, og det første fysiske BU-møtet på 19. måneder, fikk bydelsutvalget også beskjed om endringer i SVs representasjon. Førstekandidat Yngvar Andersen fra Tåsen søkte om fritak fra vervet ut perioden. Han sto på 4. plass på SVs liste til valget i 2019, men Andersen, også kjent som treningsveileder og «Puls-Yngvar» fra NRK, fikk flest personstemmer på SVs liste, og hoppet opp fra fjerde- til førsteplass. Han kom inn i BU sammen med veteran Hanne Lyssand, som forlot BU tidligere i år fordi hun fikk jobb som byrådssekretær. Lyssand ble erstattet av Berit Riise Kåvik, som da også overtok som leder av helse- og sosialkomiteen.

Andersen ble i møtet 9. september erstattet av SVs Rolf Barlindhaug fra Kjelsås.


SV: Rolf Barlindhaug. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Også Venstre har byttet representant i BU siden valget i fjor. Sommeren 2020 flyttet partiets representant Ingeborg Briseid Kraft fra Nordre Aker, og inn kom veteran May-Brith Døssland.

Bydelsutvalget i Nordre Aker består nå av:

 • Bente M. Larsen (Ap) – Leder
 • Aase Marie Olafsen (MDG) – Nestleder
 • Johanne Thunes (Ap) – Leder av kultur- og oppvekstkomiteen
 • Julie Myhre Barkenæs (MDG) – Leder av miljø-, plan og samferdselskomiteen
 • Berit Riise Kåvik (SV) – Leder av helse- og sosialkomiteen
 • Kai Erik Jensen (Ap)
 • Linnea Dahr (MDG)
 • Rolf Barlindhaug (SV)
 • Erik K. Normann (H)
 • Sidsel Kjeldaas Salte (H)
 • Elisabeth Børve Riksfjord (H)
 • Torkil Saxebøl (H)
 • May-Brith Døssland (V)
 • Hans A. Kielland Aanesen (Uavhengig, tidl. Frp)
 • Tonje Wigelius Olsen (R)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...