ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Forlenger munnbindanbefaling i kollektivtrafikken

Sykepleierstudent Isabell Danielsen har maske på da NTB møtte henne på Jernbanetorget T-banestasjon 17. august. Hun synes det er er riktig å anbefale munnbind i kollektivtrafikken i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I en uke til anbefales det bruk av munnbind på kollektivtrafikk i Oslo hvor man ikke kan holde minst en meters avstand.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Regjeringen bestemte 14. august å anbefale bruk av munnbind på kollektivtransport når det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre passasjerer i Oslo og i Indre Østfold.

Nå er anbefalingen forlenget for Oslo for ytterligere en uke, men ikke i Indre Østfold.

– I bo- og arbeidsregion Indre Østfold med kommunene Indre Østfold, Rakkestad, Skiptvet og Marker er smittesituasjonen tilnærmet normalisert. FHI og Helsedirektoratet har derfor vurdert at man kan oppheve rådet om munnbindbruk i denne regionen, skriver FHI i en pressemelding.

FHI og Helsedirektoratet har også vurdert situasjonen i Bergen, men mener at det ikke er nødvendig å gi anbefaling om munnbindbruk der fordi utbruddet ser ut til å være avgrenset og smittepresset ikke ser ut til å være økende i den generelle befolkningen.

– Fortsatt er avstand den viktigste faktoren for å forebygge smitte. Munnbind erstatter ikke andre smitteverntiltak, understreker Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

ANNONSE

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, gikk tidligere i uken ut og sa at han synes Oslo-folk bare er «sånn passelig» flinke til å følge anbefalingene, og mente at et munnbind-påbud ville være klokt. Nå får han altså forlenget anbefalingen, men påbud blir det ikke.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE