Nordre Aker Budstikke

Forslaget ligger på bystyrebordet: Fotobokser langs skoleveiene

Leder av trafikkgruppa FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) ved Kjelsås skole, Bjarne Vasset jr. til venstre, Venstres gruppeleder i Oslo, Guri Melby og lokalpolitiker fra Venstre, Gaute Gaasemyr. Her ved endeholdeplassen til trikken på Kjelsås og ved fritidsklubb og mye annet, Trikkehallen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Trafikkgruppa ved Kjelsås skole jubler. – Jeg blir veldig overrasket hvis ikke forslaget får flertall, sier tidligere miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2017 kl 10:53

OSLO: Gruppeleder for Oslo Venstre, Guri Melby, og også tidligere miljø- og samferdselsbyråd, forteller om forslaget som det nå er flertall om, i bystyrets miljø- og samferdselskomite.

– Vår forslag om fotobokser på skoleveier i Oslo har fått flertall så langt, saken skal opp i Oslo bystyre onsdag førstkommende (journ. anm. 6. september), og jeg blir veldig overrasket, hvis ikke de samme partiene stemmer ja til et slikt forslag der, sier Melby.

Og legger til at skoleveiene bør stå øverst på lista for hvilke veier som skal sikre best mulig myke trafikanter.

Ordlyden til forslaget som nå etter komitebehandlingen, ligger på bystyrebordet: Bystyret ber byrådet gå i dialog med statlige myndigheter om forsøk med automatisk trafikkontroll i 30- og 40-soner på skoleveier.

Statens Vegvesen

Melby forteller videre at det tidligere ikke har vært praksis å ha fotobokser ved skolene, særlig ikke der hastigheten er skiltet om lav.


– Selv om dette handler om kommunale veier, er det Statens Vegvesen som til sist må vurdere om det er ønskelig med fotobokser ved skolene. Går forslaget gjennom i bystyret på onsdag, så blir det byrådet som må fronte denne saken opp mot Statens Vegvesen, forteller Melby om den eventuelle videre saksgangen.

– Dette gjelder jo for hele Oslo, og en tanke er at de lokalpolitiske utvalgene i bydelene kan fremme forslag om hvor det bør komme en fotoboks, i samarbeid med trafikkgruppene ved skolene og fra andre, sier Melby.

Mellom trikkestoppene

Som sammen med lokalpolitiker fra Nordre Aker Venstre, Gaute Gaasemyr, møter Bjarne Vasset jr., leder for trafikkgruppa ved en av Oslos største barneskoler, Kjelsås skole. Trikkehallen i Midtoddveien på Kjelsås er et yndet sted for barn og unge, med fritidsklubb og lokaler for forskjellige aktiviteter.

– Her er absolutt et mulig aktuelt sted å plassere en fotoboks, synes Melby som har fulgt med i trafikkdebatten rundt Kjelsås skole. For trafikkgruppa ved Kjelsås skole har jobbet aktiv med trafikksikkerheten for de yngste, ved og rundt skolen.

– Mye har blitt bedre, blant annet fartshump og oppmerket ny fotgjengerovergang her borte, sier Vasset jr. og peker mot skolen.


– Men selvsagt jubler vi også for en eventuell fotoboks ved skolen, kanskje best plassert mellom de to siste trikkestoppene til Kjelsås. Det er jo som nevnt også mange barn og unge som skal til Trikkehallen på forskjellige aktiviteter, og ikke alle unge som bryr seg med å gå helt bort til fotgjengerovergangen, fra trikkestoppet blant annet, sier Vasset.

Bjarne Vasset jr. viser venstrepolitikerene egen fartskontroll ved Kjelsås skole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Ny og bred skole- og turvei kommer her.

Uoffisiell fartsmåling

Han har foretatt en høyst uoffisiell fartsmåling på vegne av trafikkgruppa ved skolen. En måling basert på tid, brukt på en strekning ved skolen på 100 meter. Det er ikke målt biler som kjører i kø, eller når trikken er i veibanen. Målingen er fra tirsdag ettermiddag, i forrige uke.

– Høyeste måling var 50,3 km/t her i Midtoddveien. Fartsgrensen er 30 km/t, og samtlige 30 biler som ble sjekket, kjørte over fartsgrensen. Snittet var 39 km/t.


Til sammenligning legger han til at Usain Bolt løp de samme 100 m på 9,58 (37,6 km/t) da han satte verdensrekord!

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...