ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Fortsatt økende smittetall i Oslo:

Første døgn med over 100 nye registrerte smittetilfeller i Nordre Aker

Det var kø foran teststasjonen på Grønland Torg tirsdag ettermiddag. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Det er registrert 2170 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, og ny rekord. I Nordre Aker ble det torsdag registrert 119 nye koronasmittede. Det viser ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO/NORDRE AKER: Det er registrert 2.170 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 1.291 flere enn samme dag forrige uke, og 95 flere enn onsdag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 1.037 smittede per dag.

Dette er tredje dag på rad med rekordhøye smittetall. Den 5. januar ble det registrert 1.771 tilfeller på ett døgn, mens den forrige smittetoppen i Oslo var 6. januar. Da ble det ble registrert 2.075 tilfeller.

I bydel Nordre Aker ble det torsdag registrert 119 nye smittede. Det er ny rekord, og første døgn med over 100 nye smittetilfeller gjennom hele pandemien. Tirsdag og onsdag ble det også satt rekorder, med 95 og 98 nye smittetilfeller per dag.

Assisterende bydelsoverlege i Nordre Aker, Anders Danielsen Lie, sa onsdag til Nordre Aker Budstikke at de økte smittetallene i bydelene etter nyttår er som ventet. Han mener det er knyttet usikkerhet til hvor store mørketallene er, og hvordan de høye smittetallene vil påvirke helsevesenet og øvrige tjenester i samfunnet.

ANNONSE

– Vi er nå opptatt av å følge med på belastningen på legevakten, fastlegen, sykehjemmene og sykehusene, sa kommuneoverlege Miert S. Lindboe til Aftenposten torsdag.

Lindboe peker på at de eldste og de med mest underliggende sykdommer som er vaksinert med tredje dose, er den gruppen som har minst smitte.

– Så vi ser jo at vaksinene beskytter, sier han.

Smittetrykk

Smittetrykket er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 2.693 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Grorud og Gamle Oslo bydel med henholdsvis 2.552 og 2.442.

ANNONSE

Tallene er lavest i bydelene Nordre Aker med 1517, Ullern med 1675 og Nordstrand med 1698.

Til sammen er 106.743 Oslo-borgere registrert smittet siden mars 2020.

Nasjonalt

Det siste døgnet er det registrert 7.879 koronasmittede i Norge. Det er 3.861 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 5.360 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.335, så trenden er stigende.

Torsdag var 295 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var elleve færre enn dagen før.

ANNONSE

I alt 91 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 66 respiratorbehandling. Det er fire flere på intensiv og én flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt har 428.736 personer nå testet positivt for korona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Til sammen er 1.349 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Den 6. januar ble det registrert 8.385 smittede i Norge, som er høyeste døgntall hittil.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE