Nordre Aker Budstikke

Første Omsorg+ åpnet

Fred Osther er fornøyd med Omsorg+.

Byråd Sylvi Listhaug (Frp) åpnet Oslos første Omsorg+tilbud på Myrer bo- og servicesenter mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2009 kl 18:47

KJELSÅS: Byråden mener Omsorg+ Myrer ligger i fine omgivelser med flott utsikt, og hun tror de eldre vil "få det helt topp" med det nye tilbudet.

Et alternativ til sykehjem og eget hjem, er konseptet bak byrådets satsning på Omsorg+leiligheter. Døgnbemanning, aktivitetssenter og middagsservering hele uken, er noen av tilbudene de om lag 100 beboerne i høyblokka på Myrer vil nyte godt av.

1000 leiligheter– Omsorg+ ble lansert fordi vi så at det var behov for et tilbud til eldre som var for friske til å bo på sykehjem, men likevel følte seg utrygge hjemme. Nå går vi i gang for fullt med etableringen av en rekke prosjekter som vil bety 1000 Omsorg+leiligheter i Oslo i løpet av de neste fire årene, sier Listhaug.

Godt fornøyd

I tillegg til mange beboere, var både bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget i Nordre Aker representert, da Listhaug klippet snoren før Oslos første Omsorg+tilbud.

Fire musikanter fra Korsvoll skoles musikkorps sørget for julestemning da de spilte "Deilig er jorden". Fred Osther, for mange kjent som "Oslonissen", har bodd på Myrer bo- og omsorgssenter i fem år og er godt fornøyd med det nye omsorgstilbudet.

– Hotellfølelse

– Det har blitt veldig koselig her. Den nye inngangen gir deg følelsen av å ankomme et småhotell, med sofaer og salongbord. Middagstilbudet er noe jeg også benytter meg av, maten er veldig god, forteller Osther.

Bydelsadministrasjonen i Nordre Aker har siden januar jobbet for å bli den første bydelen med Omsorg+leiligheter. Med fem millioner i tilskudd fra byrådet, har cirka 700.000 kroner gått med til utvidelse av bemanningen, mens det resterende er brukt til oppussing og oppgradering av lokalene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...