Nordre Aker Budstikke

– Fortsatt det kuleste jeg har gjort!

Fredrik Knutsen og Heidi Kjerven på plass bak disken i Brekkehagen Kiosk, og gratis boller og kaffe i anledning jubileumet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det sier Heidi Kjerven, som for fem år siden sa opp byråkratjobben for å ta over Brekkehagenkosken. Men kiosken – som mange også mener har byens beste pølser – er langt fra bare en kiosk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2017 kl 10:32

KORSVOLL: Fem år siden nye koster og Heidi Kjerven tok over Brekkehagen Storkiosk.

– Kiosken er et viktig møtested for mange av oss i Nordre Aker Bydel. Jeg er ofte innom, spiser litt eller drikker en god kopp kaffe her, forteller Wonja Pettersen i anledning femårsjubileumet.

Mandag var det gratis boller og kaffe til alle, men det blir markering hele uka.

Og det ramler inn med folk i Brekkehagen hele tiden, når Nordre Aker Budstikke stikker innom mandag formiddag.

Brekkehagen Kiosk i Maridalsveien på Korsvoll. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nye venner

Wonja fortsetter:

– Jeg var innflytter i bydelen for syv år siden og kjente ingen her i området. Jeg har fått mange gode venner i kiosken. Her møtes ulike folk i alle aldre - til mat, kaffe og prat. Jeg bor jo i nærheten, og fem minutter innom blir fort til en time eller to, ler den fornøyde kioskstamgjesten. 

I tillegg til å være en vanlig kiosk er det spillekiosk, salg av kunst, gaveartikler, ruterbilletter og treffsted og kafé. Akkurat nå med utstilling med tegninger av Frode Klevstul.

– Beste treffstedet

Bodil Sofia Lauren Martinsen kommer helt fra Adamstuen for å ta sin daglige kaffe i Brekkehagen Kiosk.


– Så hyggelig folk både som jobber her og som man møter. Det beste treffstedet som finnes. Og beste pølsene, fra Strøm-Larsen, forteller hun.

For fem år siden intervjuet Nordre Aker Budstikke Heidi Kjerven, i anledning overtagelsen av kiosken.

Selvfølgelig blir det kake når det skal feires. Fra venstre Heidi Kjervens mor, Vivi-Ann Kjerven, Helge Hele Dagen (som han kaller seg), Bodil Sofia Lauren Martinsen, Wonja Pettersen og eier av Brekkehagen Kiosk, Heidi Kjerven. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Total makeover

«Det er ikke å ta i å si at Brekkehagen Storkiosk, gjennom rundt 40 år, nylig har gått gjennom en "extreme makeover". Ikke bare har butikklokalene på Korsvoll blitt pusset opp, med hyggelige sitteplasser og kaffeservering. I tillegg er veggene dekortert med flott kunst,» skrev vi i saken om Heidi i Nordre Aker Budstikke i 2012.

– Men det er så hyggelig å drive butikk, og ikke minst veldig sosialt. Det er nesten som å være kaffeslabberas hele dagen. Dette er faktisk det kuleste jeg har gjort så langt i arbeidslivet, sa tidligere byråkrat i Stat og kommune, Heidi, til lokalavisa etter oppstarten av kiosken.


– Fortsatt kult Heidi?

Det mener hun fortsatt, fem år senere.

– Og en veldig hyggelig jobb. Men det har vært tøft å få det til å gå rundt, men nå gjør det det. I tillegg driver jeg også en butikk på Bryn senter med kjøkkenutstyr, Rafens. Men det er flere som jobber her nå - ikke bare jeg, forteller Heidi.

Inger Abild og Wonja Pettersen er ofte innom Brekkehagen Kiosk. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hest

Brekkehagen Kiosk har vært der "bestandig". Det har noen av kundene også, blant annet Freddy Frisør – egentlig Freddy Hansen – fra Grefsenplatået.


– Jeg svømmer over elva jeg vet du, når jeg skal hit, sa frisøren fra Grefsenplatået for fem år siden. Og ryktene sier at han fortsatt er jevnlig innom Brekkehagen.

– Kiosken har dessuten bydelens beste pølser, og jeg leverer også spillkupongene mine her, også ifølge Freddy Frisør.

Og det er nettopp spillkiosk som sikkert mange forbinder med Brekkehagen.

– Gode hestetips

– Og det er det fortsatt, vi arrangerer også andelslag i helgene med spill på hest. Andelslaget vant også hele 100.000 kroner på lørdag! Det ble litt av en forhåndsjubileumsfeiring, forteller Heidi.

Tok over brødlevering

Da Rimi ble lagt ned i nabobygget som nå har Coop, så tok Heidi over brødleveringen til tidligere Rimi. Hun forteller at det er mange som er innom daglig og kjøper ferskt brød, også i helgene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...