Nordre Aker Budstikke

Fortsatt søl i veien - Bymiljøetaten ber om hjelp

Dette bildet er fra tidligere sak om søl i Frennings vei. Foto: LESERBILDE

Busselskapet mener nå at sølet i veien ikke kommer fra bussene, så hvor kommer det fra da?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2018 kl 09:27

GREFSEN: For en tid tilbake fortalte lesere og beboere om glatt strekning i Frennings vei. Særlig er det skummelt for tohjulinger, det blir glatt - les hele saken her.

Det er også fortalt om syklister som har sklidd og veltet på strekningen.

Bymiljøetaten bekreftet at den også hadde fått flere tips om diesel, og - eller oljesøl, i veien, og at det muligens kunne komme fra bussene.

Nordre Aker Budstikke tok også direkte kontakt med busselskapet som kjører for Ruter på strekningen, Nobina. Lesere har kontaktet avisen med tips om at årsaken kan være at drivstofftanken på bussene "renner over" i den krappe svingen mellom Frenningsfaret og litt forbi Lofthus terrasse, østover.

– Saken er ikke helt ny for oss så det har pågått en intern granskning allerede i forhold til problemstillingen. Vi kan ikke utelukke at det har skjedd med noen av våre busser. Vi har derfor kjørt nye runder med opplæring, for å unngå at det gjøres feil i forbindelse med fylling. Bussene fylles i forbindelse med vask av bussen, og dette gjøres av våre servicemedarbeidere her. Vi vil også følge opp med egne ekstrakontroller fremover, sa Jan Volsdal, administrerende direktør i Nobina Norge AS - her kan du lese hele saken.


Bussene kjører på HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), som er fornybar diesel.

Leser forteller at dette bildet er tatt onsdag 10. oktober om morgenen. Foto: LESERBILDE

Mer søl denne uka

Men denne uka har igjen lesere tipset om søl i veien. Ruter svarer følgende på lokalavisas henvendelse om saken:

– Vi har sjekket saken med operatøren på linje 25 og med Bymiljøetaten. Operatøren sier de har gjort en rekke tiltak internt for å unngå at dette skjer. Så langt viser den interne revisjonen hos dem at tiltakene har gitt ønsket effekt slik at bussene ikke lenger har disse utslippene, ifølge Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

Han forteller også at de er orientert om at Bymiljøetaten tirsdag denne uka, hadde på absol for å suge opp sølet i veien.


Nobina - busselskapet svarer denne uka følgende:

– Det er ikke kjent for oss at dette nå er et problem. Vi har implementert tiltakene som tidligere kommunisert og når det er testet har vi ikke erfart noen problemer.

Ber om hjelp

Bymiljøetaten forteller at de ikke nå vet hvor sølet kommer fra:

– Vi kjenner ikke til kilden, annet enn at vi har fått flere meldinger om lekkasjer fra bussene. Vi trenger hjelp fra publikum! Vi vil gjerne ha så konkrete meldinger som mulig. Hvis noen observerer lekkasje fra buss, så hadde det vært fint med klokkeslett for når bussen passerte eller gjerne et nummer på bussen - ikke busslinje, men registreringsnummer. Det kan sendes til oss i Bymiljøetaten eller til Ruter. Og selvfølgelig, om det blir observert lekkasje fra andre typer kjøretøy så ønsker vi melding om det også, oppfordrer Bymiljøetaten ved presseansvarlig Monica Thorud Olsen.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...