Nordre Aker Budstikke

Fortsetter livsfarlig lek på skoletaket

Dette bildet er fra forrige gang Nordre Aker Budstikke skrev om barn- og unge som klatrer opp på taket av Kjelsås skole. Foto: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Politiet måtte fjerne flere unge fra Kjelsås skoles tak, forteller vitner. Det er ikke første gang taket blir brukt som fritidsklubb.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2015 kl 13:07

KJELSÅS: For en tid tilbake skrev Nordre Aker Budstikke om barn og unge som klatrer opp på taket til Kjelsås skole.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Jeg har fått en melding om at dette har skjedd tidligere så her er det helt klart at vi må reagere. Denne typen aktivitet på skolens område er fryktelig skremmende og jeg tør nesten ikke tenke på hva som kan komme til å skje, uttalte rektor Mette Rasmussen til Nordre Aker Budstikke.

– Vi vet jo ikke hvem dette er; om det er elever ved denne skolen, eller om det er noen andre som tar seg opp på taket, men vi ønsker uansett å få satt en stopper for dette så raskt det lar seg gjøre, sa også Rasmussen.

Rektoren tok kontakt med Undervisningsbygg.


– De har ansvaret for bygningen, for å se på hva vi kan gjøre. Forhåpentligvis kan det gi svaret på hvordan disse barna tar seg opp på taket.

Gjerdet fjernet

Nordre Aker Budstikke kjenner til at i forrige uke ble igjen taket oppholdssted for flere unge. Vitner har fortalt at politiet etter hvert kom til stedet og de unge måtte klatre ned fra taket.

– I forrige runde ble Undervisningsbygg kontaktet. De senket gjerdet som sto inntil veggen en halv meter. Dette ser ikke ut til å hindre barn/unge i å komme seg opp på taket. Gjerdet blir, i skrivende stund, fjernet. Håper dette vil gjøre det vanskeligere å komme seg opp, sier rektor Mette Rasmussen til Nordre Aker Budstikke denne uken.

LES OGSÅ: Går mot byrådsskifte: Men Nordre Aker er fortsatt blått

Sjekker ut saken

Undervisningsbygg vil sjekke ut saken.


– Vi gjorde enkelte tiltak i fjor for å hindre at barn og unge kommer seg opp på taket på Kjelsås. Blant annet blikkenslagerarbeider på den laveste delen av hovedbygningen opp mot veien. Blikkebeslag skal gjøre det mer vanskelig å få fotfeste og tak med hendene for å komme seg opp på taket. Saken vil bli undersøkt av våre folk, sier kommunikasjonssjef i Undervisningsbygg, Marit Thorsen.

Nordre Aker Budstikke kjenner også til at politiet har vært ved Kjelsås skole ved anledninger i sommer, i forbindelse med at barn- og unge har oppholdt seg på skoletaket.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...