Nordre Aker Budstikke

Forurenser så mye at trærne på parkeringsplassen dør

Sogsvannsparkeringen natterstid denne uken. Foto: PRIVAT

Blant annet blir biler reparert på parkeringsplassen ved Sognsvann, et av landets mest populære turområder. I tillegg er generell forsøpling fra folk som bruker plassen til overnatting et stort problem.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2016 kl 15:46

SOGNSVANN: Det er nå på våren skiltet på flere utfartsparkeringer i Oslo, om parkering forbudt. Mye på grunn av russen og i et forsøk på å hindre forsøpling og støy på de store utfartspakeringene. Les hele saken om hvor russen nektes å feste.

– Velkjent problem

Likevel, blant annet Sognsvannsparkeringen brukes fortsatt til overnatting.

– Bruk av parkeringsplassen til overnatting har vært et velkjent problem de siste årene. De kommer sent på kvelden og reiser igjen tidlig på morgenen. Dette genererer mye søppel, og også skade på vegetasjon, forteller presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen.

LES OGSÅ: 5000 kroner i bot for å knuse en flaske!

Parkering forbudt, men likevel overnattes det på p-plassen ved Sognsvann. Foto: PRIVAT

Forurensning

Hun fortsetter.

– Vi vet at det blir reparert biler på stedet, med olje som slippes rett ut, og enkelte av trærne midt på parkeringsplassen er i ferd med å dø. Kvister fra disse trærne blir brukt som brensel, og antagelig må de felles ned med tid og stunder.

LES OGSÅ: På denne populære badeplassen blir det ikke lov å bade før langt ut i juli

Kontroller

Bymiljøetaten forteller at de kontrollerer plassen jevnlig.


– Det ilegges parkeringsgebyr for overtredelse av skiltreglene, og det skjer også at vi må henstille enkelte til å fjerne seg fra plassen i forbindelse med overnatting. Dersom de ikke reiser frivillig blir det politiets oppgave å bortvise, sier Thorud Olsen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...