ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Dørene åpnet i dag:

Fra mindreårig asylsøker til butikksjef

Butikksjef Khaled Samimi i front for gjengen på Kiwi Storo, som åpnet torsdag klokka 10. Foto: Kiwi / Utlånt

– Jeg kan ikke understreke hvor viktig det er å mestre språket. En stor del av å jobbe i butikk handler om god kommunikasjon, både med kollegaer og kunder, sier Khaled Samimi, som er ny butikksjef for helt nyåpnede Kiwi på Storo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2022 kl 12:40

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: 17 år gammel kom Khaled Samimi alene fra Afghanistan til Norge, som mindreårig asylsøker. Få år senere ble han butikksjef hos Kiwi Meierigården på Jessheim. Etterhvert flyttet han seg til Oslo og Kiwi i Sognsveien. Nå er han 30 år og den nye butikksjefen i den splitter nye, store Kiwi-butikken på Storo, som åpnet torsdag 13. januar klokka 10.

– Jeg synes jeg har klart å lykkes, og er stolt av meg selv for det jeg har fått til. Nå har jeg vært butikksjef i Kiwi i ni år, den forrige butikken, i Sognsveien, var noe mindre. Nå gleder jeg og de ansatte oss veldig til å åpne dørene her på Storo. Det jeg blant annet er veldig glad for, er at det er så mange flinke ansatte som skal jobbe her, både med erfaring fra Kiwi tidligere og noen fra andre steder, sier Samimi til Nordre Aker Budstikke, bare minutter før dørene til den nye butikken på 750 kvadratmeter åpnes.

Og butikksjefen er overhodet ikke stresset:

– Neida, jeg mener at vi har full kontroll! Vi satser på kø før åpningen, som vi også gleder oss til å bli kjent med kundene. Det vil også være selvbetjente kasser i butikken, og to betjente. Vi åpner klokken 10 i dag (torsdag, journ.anm.), men ellers, fra og med mandag til og med lørdag, holder vi åpent fra 07.00 til 23.00.

Mindreårig enslig asylsøker

Khaled Samimi kom som mindreårig enslig asylsøker til Norge, helt alene uten familie eller venner. Han bodde først tre måneder på asylmottak i Oslo, deretter ble han flyttet til Lyngdal for å gå på norskkurs.

Kiwi har selv, i eget bransjeblad i 2016, skrevet om Khaled og hans bakgrunn. Der fortelles at han studerte intenst, blant annet slo han opp alle ordene han ikke forstod:

ANNONSE

– Jeg visste allerede da at nøkkelen til å få en jobb var å mestre språket. Det å ha en jobb å gå til betyr alt, sier han blant annet i den tidligere saken.

Veien inn i butikkbransjen gikk via arbeidsprogrammet til NAV. Praksisen var først lønnet av NAV, men etter prøveperioden på et halvt år fikk han tilbud om fast jobb.

– Det at jeg ble lagt merke til betydde mye. Jeg hadde alltid likt å ta ansvar, og følte jeg fikk en større rolle etter hvert som tiden gikk.

Etter to måneder i Kiwis traineeprogram, ble han tilbudt stillingen som butikkleder, bare 23 år gammel.

– Jeg kan ikke understreke hvor viktig det er å mestre språket. En stor del av å jobbe i butikk handler om god kommunikasjon, både med kollegaer og kunder. Det er det første jeg ser etter når jeg selv intervjuer kandidater. Alt man lærer seg er ikke bare for andre, men også for en selv. Det er en investering i framtiden, sånn har jeg alltid tenkt. Målene dine kan ikke bli virkelighet før du aktivt gjør noe, sa han i 2016.

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE