Nordre Aker Budstikke

Fraråder høyhusplaner på Tåsen

HØYBLOKKER: Slik vil området rundt Tåsensenteret fortone seg med utbyggers forslag, sett fra Tåsenveien. Midt i bildet ses de nye boligblokkene på elleve og tolv etasjer. Til høre to av de tre blokkene langs Tåsenveien på fem, seks og åtte etasjer. Foto: MEINICH ARKITEKTER AS/TÅSEN UTVIKLING AS

Tåsensenteret skal bli helt nytt. I tillegg foreslår utbygger boligblokker på opptil 12 etasjer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2015 kl 16:46

TÅSEN: Tåsen Utvikling AS har presentert store planer for Tåsensenteret med boliger. Det er Norgsgruppen Eiendom AS som eier Tåsen Nærsenter.

Nye høyblokker

NYTT: Nye Tåsen senter, sett nedenfor rundkjøringen i Kaj Munks vei/Tåsenveien. Foto: MEINICH ARKITEKTER AS/TÅSEN UTVIKLING AS

«Planforslaget forutsetter riving av eksisterende senter nordvest for T-banen. På samme sted etableres et nytt forretningsbygg over to etasjer på tilnærmet tilsvarende størrelse, med boliger over og to parkerings-etasjer under» står det i sakspapirene.

LES OGSÅ: Ber om bedre sykkeltilrettelegging i nye Frysjabyen

Boligene er fordelt på to høyhus på henholdsvis 11 og 12 etasjer, og et lavere bygg ut mot krysset Nordbergveien og Kaj Munks vei på fire etasjer. Eksisterende høyblokk med boliger beholdes.

Nytt seniorsenter og helse

Det forutsettes også i planene at eksisterende seniorsenter blir revet, for å gi plass til nytt seniorsenter, legesenter og annen helserelatert virksomhet i to etasjer, med tre boligblokker på henholdsvis 5, 6 og 8 etasjer over.

Les mer om planene i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

Plan- og bygningsetaten har rådet utbygger til å gå ned på både etasjer og volum.

FØR OG ETTER: Tåsen senter i dag (t.v.), og med foreslått ny bebyggelse. Bildene er tatt fra Nordbergveien. Bildet til høyre er tatt lenger unna. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/MEINICH ARKITEKTER AS/TÅSEN UTVIKLING AS

– Må reduseres betraktelig

– Plan- og bygningsetaten mener at høyder og utnyttelse må reduseres betraktelig. Høyder og utnyttelse som er vist er større enn hva det legges opp til i mange utviklingsområder. Plan- og bygningsetaten kan ikke finne faglige argumenter ut ifra de overordnede føringene som foreligger for å anbefale de høyder og den utnyttelsen som er vist i innsendt materiale, skriver de i sakspapirene.

Eget forslag

Der står det også:

Nybygget, sett fra krysset Tåsenveien/Nordbergveien. Foto: MEINICH ARKITEKTER AS/TÅSEN UTVIKLING AS

– Avstanden mellom forslaget og hva Plan- og bygningsetaten kan anbefale er relativt stor hva gjelder utnyttelse og høyder. Plan- og bygningsetaten vil derfor vurdere å utarbeide et eget alternativ med lavere høyder og utnyttelse.


LES OGSÅ: Fangene på Fortet åpner i Nydalen

I tillegg nevner etaten at utformingen av inngangspartiene, på østsiden, kan bidra til å privatisere grøntdraget, og at det planlagte torget skal være allment tilgjengelig og reguleres offentlig.

Siste utvikling i planene er et såkalt kart- og bestemmelsesmøte som ble avholdt for få dager siden. Så er saksgang at utbygger, i løpet av høsten, sender inn et planforslag til Plan- og bygningsetaten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...