Nordre Aker Budstikke

Fredriks butikk økte omsetningen med 15 prosent i fjor

Kjøpmann Fredrik Lindell i Extra Korsvoll med prisen som beviser at butikken hans var Årets nykommer i fjor. Foto: COOP

Ble kåret til Årets Nykommer i Extra-kjeden. Men da prisen ble delt ut var butikksjef Fredrik på do.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2018 kl 13:38

KORSVOLL: Onsdag kveld feiret dagligvarekjeden Extra seg selv. Lavpris-kjeden til Coop var den enkeltkjeden som vokse mest i fjor, med en fremgang på 1,1 prosentpoeng fra året før. Extra har nå 12,6 prosent av dagligvaremarkedet, og er den tredje største enkeltkjeden i Norge, bak Rema 1000 og Kiwi.

Butikksjef Fredrik Lindell i Extra Korsvoll kunne juble litt ekstra over prisen «Årets Nykommer 2017» under feiringen.

– Bare det å bli nominert er helt fantastisk. Når vi da faktisk vinner prisen som «Årets Nykommer 2017», så er det helt utrolig! sier Lindell.

Onsdag kveld var alle butikksjefene i Extra samlet for å feire innsatsen og fremgangen i kjeden.

Når Nordre Aker Budstikke snakker med den mangeårige butikksjefen på Korsvoll etter festen, kan han lattermildt fortelle at da prisen ble delt ut, befant han seg på do. Dermed var det distriktsjef Leon Kenich som mottok diplomet på vegne av Lindell.


– Det er jo nesten verdt en egen sak, det!

– Hehe, ja, det er jo det, ler Lindell.

Heldigvis fikk butikksjefen selv ordnet med en ekstra fotoseanse i etterkant.

Skryter av de ansatte

– Det er helt fantastisk å se hvor bra det går med Extra-konseptet og butikkene våre, og da er det ekstra gøy med en kveld som denne! sier Christian Hoel, kjededirektør for Extra i en pressemelding.

– Som Norges raskest voksende dagligvarekjede med mange nye butikker rundt om i landet, er det ekstra hyggelig å kunne dele ut heder og ære til «Årets Nykommer 2017». Extra Korsvoll kan vise til imponerende resultater, og Fredrik og hans ansatte skal ha all ære for den jobben de utfører hver dag for å skape en så flott butikk for våre kunder og medeiere, sier Hoel.


Extra Korsvoll ligger ved krysset Maridalseien / Skjoldveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Var Rimi

Extra Korsvoll var tidligere Rimi, og åpnet dørene som Extra i februar 2016. Fredrik Lindell har drevet butikken i Maridalsveien i omlag 15 år, og er godt kjent i nabolaget.

– Jeg har vært med på hele reisen, med rød Rimi-butikk, til gul Rimibutikk, og nå Extra. Det er et kjedekonsept som fungerer veldig bra, og som jeg er veldig fornøyd med. Vi kan tilby kundene et ekstra bredt utvalg, til de laveste prisene, sier han.

Butikken passerte i 2017 63 millioner kroner i omsetning, og har dermed hatt en omsetningsvekst på nærmere 15 posent, ifølge kjeden selv.

– Dette er en lagseier. De ansatte tok kontroll med en gang og alle har stått på siden vi åpnet som Extra, sier Lindell.

Tøft dagligvaremarked

Ifølge analysebyrået Nielsen økte Coop-kjeden Extra sin markedsandel fra 11,5 til 12,6 prosent i fjor, og ble med det den klare vekstvinneren, det skriver Dagens Næringsliv.

Den største enkeltkjeden i landet, Rema 1000, tapte terreng, og hadde i fjor 23,4 prosent markedsandel – tilbake fra 24,4 prosent i 2016. NorgesGruppen-kjeden Kiwi vokste, men ikke like mye som Extra. Kiwi hadde i fjor 20,8 prosent av markedet, mot 19,9 i 2016.

– Det er beintøff konkurranse. Den er til de grader blitt sterkere etter at Extra kom for alvor inn i markedet som en større nasjonal kjede enn noen gang. I 2016 klatret vi opp som Norges tredje største dagligvarekjede. For oss er det vanvittig gøy å se hvor sterkt vi står i den lokale konkurransen. Vi er kjemperobuste og tar kundene fra de andre kjedene, sa Extra-sjef Christian Hoel til DN i februar i år.

LES OGSÅ: Her åpnet de helt ny Kiwi-butikk denne uken

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...