Nordre Aker Budstikke

En annerledes nyttårsfeiring:

Gikk det nye året inn i marka

Ingvild Smørvik, Thomas Engebretsen og Emil Smørvik (12) bestemte seg for å gå i marka på nyttårsaften med hunden Puffen (snart 3). De koste seg i marka og hadde med varm drikke. Foto: Privat

Familien som gikk seg inn i det nye året i marka, melder om en magisk tur.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2021 kl 12:00

NORDMARKA: – Det ble en veldig fin tur! Vi snakket om det på vei hjem - at vi er så takknemlige for at vi har marka så nært. Dessuten også at det er noen som tar seg bryet med å brøyte opp veier. Da kan sånne som oss bare traske innover, sier Ingvild Smørvik første nyttårsdag.

I 20.30-tiden nyttårsaften la hun sammen med mannen Thomas Engebretsen og sønnen Emil (12) i vei innover i marka, slik Nordre Aker Budstikke også omtalte i tidligere sak. Bakgrunnen for at de avsluttet året og startet det nye i marka var at familiens hund Puffen (snart tre år) er veldig redd for fyrverkeri.

Gikk langt

Ingvild forteller at de gikk langt. Pulsklokka viste godt over 30.000 skritt da årets siste dag nærmest seg slutten. Hun anslår at de gikk rundt 11-12 kilometer.

– For min del frister dette til gjentakelse, jeg gjentar det gjerne! Å se Puffen hoppe rundt - og være sitt vante jeg på nyttårsaften - var godt, etter å ha vært en skjelvende geleklump i gangen hjemme før vi dro. De to andre synes det var en fin tur, men de håper nok på den vanlige festen igjen neste år, tror Ingvild.


De var tilbake på Vålerenga, hvor de bor, i ett-tiden.

Det snødde lett da familien startet turen i 20.30-tiden. Foto: Christian Fredrik Borg

Hørte smell i det fjerne

Smørvik sier at hun er usikker på om hun hadde turt å gjennomføre turen alene.

– Det var veldig mørkt. Marka var magisk, vinterlig og litt skummel.

Familien fra Vålerenga, forteller at det var helt stille i marka innover fra Hammeren.


– Vi hørte smell i det fjerne, men alle lyder forsvinner litt når det snør og knirker under føttene på opptråkkede veier, sier mor i familien dagen derpå.

Da Nordre Aker Budstikke var i kontakt med henne fredag morgen, sov den nesten tre år gamle hunden fortsatt.

– Det skjer aldri at han sover så lenge! Han var heller ikke spesielt interessert i å være med ut da jeg spurte i stad. Så ja, en vellykket tur!

«Hund, ikke spesielt interessert i morgentur.» Foto: Privat

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...