Nordre Aker Budstikke

Frykter kutt og dårligere ungdomstilbud på torsdag

Bak, f.v: Marielle Skajem Atter, Dunja Simic, Salome Akieva, Jens Andreassen og Christoffer Koreh Berntsen. Foran, f.v.: Emmy Lorgen Flemmen, Ada Valle, Kathlyn Jessie Baird, Alma Holtvedt og Eivind Midtgård. Foto: MAGNUS ORMÅSEN

På ungdomsklubben Abelloftet frykter de at ungdomstilbudet i bydelen vil lide hvis bydelsdirektørens forslag til budsjett for 2017 vedtas. Torsdag er de klare for å vise motstand med fakkeltog og apell i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2016 kl 20:31

ULLEVÅL/NYDALEN: – I det bydelsdirektøren kaller det morsomste budsjettet hittil, og både ambisiøst og fremtidsrettet, er det dessverre lite å glede seg over for ungdommer og ungdomsklubber i bydelen. Tvert imot trues det med kutt i tilbud og nedbemanning hos oss på Abelloftet, Glasshuset på Nordberg og Trikkehallen på Kjelsås, sier Magnus Ormåsen, som er leder av fritidsklubben Abelloftet på John Colletts plass.

Ormåsen var en av finalistene til Årets navn-kåringen i Nordre Aker i 2015.

Kutt i eksterne tilskudd

Årsaken til reaksjonene fra ungdomsklubblederen er at det for bydelens kultur- og forebyggende barne- og ungdomsarbeid i 2017-budsjettet er utfordringer knyttet til eventuelle reduksjoner i eksterne midler. Det går frem av forslaget til bydelsbudsjett som bydelsdirektør Øyvind Henriksen la frem tidligere i høst.

Resultatet kan, iføge budsjettforlsaget, bli redusert tilbud, bemanning eller åpningstider.

«Videre vil det i 2017 og framover være utfordringer knyttet til videre drift av fritidsklubben på Abelloftet ettersom det 3-årige tilskuddet fra BufDir tar slutt. Drift av fritidstilbudet med egne ressurser i form av personal vil kunne bety at enhetene må redusere noe oppfølging, aktivitet og åpningstider på Trikkehallen og eventuelt Glasshuset» skriver bydelsdirektøren i budsjettforslaget.


Tilskuddene fra Bufdir utgjorde 500.000 kroner i 2014, 400.000 i 2015 og 400.000 i 2016. I tillegg bevilget bydelsutvalget 600.000 kroner til driften i 2015.

LES OGSÅ: Før valget i 2015 garanterte samtlige lokalpartier for driften av Abelloftet i minst fire år til

Onsdag avviser Nordre Akers oppvekstsjef at tilbudet på Abelloftet blir dårligere i 2017. Tvert imot styrkes tilbudet, sier Trine K. Urholt. Les hva hun sier om endringene her!

Fakkeltog

Ungdommene på Abelloftet har bestemt seg for å markere motstand mot dette når bydelsutvalget skal vedta neste års budsjett i sitt møte 15. desember.

– Det blir fakkeltog som starter fra t-banestasjonen i Nydalen klokka 17.40 og går til bydelsadministrasjonen hvor møtet finner sted, sier Ormåsen.


Det er ungdomsstyret fra Abelloftet som arrangerer markeringen, og som på eget initiativ har sendt mail til lokalpolitikerne i forkant av møtet.

– Men alle ungdom og andre som er opptatt av sterke og gode ungdomstilbud er selvfølgelig hjertelig velkomne til å gå sammen med oss! sier Ormåsen.

Han vil sammen med representantene fra ungdomsstryret på Abelloftet holde en kort apell til poltikerne om å bevare ungdomstilbudene i bydelen slik de er, og hvorfor Abelloftet er et viktig ungdomstilbud som bør bevares i sin nåværende form.

LES OGSÅ: Nydalen-ungdom: Det er vanskelig å være meg selv når alle andre vil at jeg skal være en annen

Ungdom på Ullevål

ABELLOFTET: Ungdomshus i tredje etasje i kinobygget på John Colletts plass Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ABELLOFTET


Fra starten av i 2014 har Abelstyret hvert år bestått av 7-9 tiendeklassinger fra Marienlyst skole. Det ble utvidet til ni medlemmer i år på grunn av ekstra mange søkere.

– Representanter fra alle tre abelstyrene er med i arbeidet for å bevare tilbudet på Abelloftet slik det er i dag, noe vi syns er rørende og viser hvor sterkt engasjementet er blant ungdom i bydelen! Slik vi ser det er dette en fantastisk mulighet for våre dyktige ungdommer til å være med på å vise sosialt engasjement, samt jobbe for å påvirke politiske avgjørelser i eget nærmiljø og delta direkte i politiske prosesser, sier Ormåsen.

Truer også Glasshuset og Trikkehallen

Abelloftet er drevet i samarbeid mellom den private organisasjonen iClub og Bydel Nordre Aker.

– Vi som driver Abelloftet ungdomshus er relativt nye i denne bransjen og har siden oppstart i 2014 nytt godt av et godt samarbeid med de dyktige fagfolkene på henholdsvis Glasshuset og Trikkehallen. Det førstnevnte tilbudet ble sågar trukket frem som "gullstandarden for ungdomsklubber i Oslo" av byråd Inga Marte Torkildsen for noen uker siden. I våre øyne er det ingen tvil om at både Glasshuset og de to andre ungdomsklubbene er gullstandarder på sine felt, og en del av et viktig og nødvendig offentlig tilbud til ungdommene i bydelen vår, sier Ormåsen.

Les omtalen av bydelsbudsjettet her: – Satser på de aller yngste og de eldste


Bydelsutvalget behandler forslaget til budsjett 2017 i sitt møte torsdag 15. desember klokken 18.00 i Nydalsveien 21. Møtet starter med åpen havtime.

Avviser dårligere tilbud

Onsdag avviser Nordre Akers oppvekstsjef at tilbudet på Abelloftet blir dårligere i 2017. Tvert imot styrkes tilbudet, sier Trine K. Urholt. Les hva hun sier om endringene her!

OPPDATERT: Slik endte behandlingen: Bydelsutvalget flytter på nesten en halv million kroner

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...