Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Full mann i sporet, full fest i skogen, og mer ungdomsbråk

Politiet skal blant annet ha stanset trikken lørdag kveld, i forbindelse med at ungdom i området skal ha blitt truet av annen ungdom. Foto: Leserbilde

Mens parkene var fulle av feststemte folk i sentrum, var det marka som fikk festinnrykket i Nordre Aker i helgen. Det førte til mange støymeldinger, og en leteaksjon. Og på Kjelsås ble to unge tenåringer bortvist etter at eldre ungdom skal ha blitt truet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2021 kl 22:52

NORDRE AKER: Mandag i forrige uke kom vinteren tilbake og la byen under et teppe av snø. Fem dager senere var det sommeren som meldte sin ankomst i hovedstaden med temperaturer opp mot 20 grader. Dermed trakk oslofolk ut av "hulene" sine. Det var feststemning i mange av parkene i byene og politiet fikk mer å gjøre i sentrum, og mindre tid til å oppsøke støymeldinger på privatadresser og følge opp smittevernreglene der. Her er noe av det Enhet Vest fikk meldinger om i Nordre Aker denne helgen:

Isbadere på Sognsvann

SOGNSVANN: En kombinasjon av høy lufttemperatur men fortsatt noe is på Sognsvann, fristet en gjeng til å hoppe uti fredag kveld.

Litt over klokka 18.30 fikk nemlig politiet melding om isbadere på Sognsvann. Det dreide seg om 8-10 ungdommer i 18-20-årsalderen som også oppholdt seg på isen. Melder var bekymret, da personene både hoppet på isen og drakk øl. Det ble sendt en patrulje til stedet som kom i kontakt med baderne. De opplyste å ha badet, men at de hadde sjekket isen, og svømt om lag ti meter ut. Personene ble bedt om å avslutte badingen, da den fremsto bekymringsverdig for forbipasserende. Patruljen forlot stedet etter en halvtimes tid.

Full mann i t-banesporet

BLINDERN: Klokka 20.55 lørdag ble det ringt inn melding fra Blindern t-banestasjon om at en mann hoppet i sporet foran T-banen. Banen rakk å stoppe, og mannen kom seg opp igjen på perrongen og prøvde å gå om bord, men greide det ikke, fordi han var for full. Politiet sendte en patrulje til stedet, og meldte tilbake at mannen var full og oppførte seg litt snodig. Mannen snakket dårlig engelsk, og ble anmeldt av vektere fra Sporveien for å ha gått i sporet og skapt forsinkelse. Politiet ga mannen en formell bortvisningsordre fra området, fram til klokka 08 lørdag morgen.

STORO: Klokka 22.40 kom det meldinger om en hvit varebil som grisekjørte i Storo-området. Bilen forsvant i retning Sandaker, og politiet rakk ikke frem i tide til å finne bilen.

Bortvist etter fest

NYDALEN: Natt til lørdag, like før klokka 02 kontaktet en beboer politiet fordi det var mye bråk fra en fest i Nydalen allé. Melder fikk ikke sove på grunn av bråk og høy musikk, som da hadde pågått i flere timer. Melder fortalte at dette var et gjentakende problem fra adressen. Politiet kom til stedet rundt klokka 02.40, og fant en fest i en leilighet, med to personer på besøk. De ble bedt om å forlate stedet, og beboerne fikk et muntlig pålegg om å holde ro resten av helgen, ettersom problemet med bråk skal ha vært gjentakende.

"Lånte" mors mobil

GREFSEN: Lørdag morgen, like før klokka 08, kom det oppringninger til 112 fra området Kapellveien med det som fremsto som hviskende barnestemmer. To biler ble sendt, og de fikk etter hvert kontakt med det som omtales som små barn som hadde "lånt" morens telefon mens hun sov. Det ble ingen politisak ut av dette.

ULLEVÅL: Lørdag klokka 12 kom det meldinger fra Ring 3 ved Ullevaal stadion. En bil hadde mistet noe isolasjon i veibanen fra en henger. Politiet meldte videre til Vegtrafikksentralen, som kunne rapportere tilbake at den aktuelle bilen hadde fått plukket opp isolasjonen igjen.

NORDRE ÅSEN: Lørdag ettermiddag ringte en eldre dame politiet fra Kjelsåsveien og mente at rullatoren hennes var stjålet. Den sto vanligvis parkert i fellesområdet i oppgangen. Hun hadde prøvd å få tak i styret, uten hell. Politiet rykket ikke ut, men anbefalte kvinnen å anmelde dersom det viste seg å være et tyveri. Hun fikk også oppgitt telefonnummeret til bydelens hjemmetjeneste for mulig assistanse.

Fester i skogen og leteaksjon med helikopter

NORDMARKA: Klokka 18 lørdag kveld kom det meldinger om at ungdommer hadde samlet seg ved stupet ved Bånntjern, vest i Nordmarka. Det var en gjeng anslått å være 17-18-åringer fra Oslo vest som virket å være veldig fulle. Melder var bekymret for ungdommene på grunn av deres alder. Politiet hadde ikke mulighet til å rykke ut til marka på det tidspunktet. Det kom heller ingen flere meldinger om ansamlingen, og alt tyder på at det gikk bra.

NORDMARKA: Klokka 18.50 kom det nok en festmelding fra marka, denne gang fra Nedre Blanksjø, nord for Sognsvann. Det var den første av flere meldinger fra stedet. Den gikk ut på at 10-15 ungdommer festet i vannkanten, og spilte høy musikk. På dette tidspunktet var det mange fester i parkene i byen også som måtte prioriteres, så det ble ikke noen markaaksjon på politiet på denne meldingen.

Klokka 19.15 kom en ny melding fra Nedre Blanksjø, nå ble det meldt om fest med cirka 20 personer, og fortsatt høy musikk. Nok en melding kom klokka 21.30 om at ungdommene som festet var overstadig beruset. Det ble fortsatt ikke iverksatt noen tiltak fra politiets side.

Noe senere ringte noen av festdeltakerne selv til politiet. En venninne var blitt veldig full, og hadde løpt til skogs. Klokka 22.45 ble det satt i gang en leteaksjon etter kvinnen i midten av 20-årene. Politihelikopteret ble rekvirert til søket, men siden det var mange mennesker i skogen var det vanskelig å finne den savnede. Like over midnatt viste det seg at kvinnen hadde haiket med noen hjem, og befant seg trygt på egen bopel i Oslo sentrum.


Klokka 19.30 kom det flere meldinger også fra Svartkulp, som ligger mellom Nedre Blanksjø og Sognsvann, om at det var mange som satt tett i tett og drakk alkohol. Meldingen utløste ingen politiaksjon.

Truende ungdomsgjeng

KJELSÅS: Klokka 19 lørdag kveld kom det et tips fra Grefsenveien, like ved krysset mot Myrerskogveien, om to personer på private el-sparkesykler i svært stor hastighet. De to var kledd i svarte hettegensere, og kjørte fortere enn melders moped. Politiet noterte seg tipset for å holde utkikk etter de to.

KJELSÅS: Klokka 19.40 lørdag kom det meldinger fra Midtoddveien om at det var problemer i området, knyttet til ungdom. Det skulle dreie seg om ungdom fra andre bydeler som var kommet for å rane unge fra Kjelsås. Melder opplyste å nylig ha sett samme gjeng et annet sted i området.

Nok en melder ringte inn og fortalte at de var flere som var redde fordi 10-15 andre ungdommer i 13-16-årsalderen løp etter dem. Ifølge melderen skal en av dem ha sagt «Skal jeg stikke kniven i magen din, eller?».

Det ble sendt flere politibiler til stedet, og de fikk kontroll på noen ungdommer ved Coop. De kom også i kontakt med ungdommene i 17-årsalderen som hadde blitt utsatt for trusler. To gutter fra Groruddalen i 13-14-årsalderen ble bortvist fra stedet i ett døgn. Politiet snakket også med en tredjemann fra sentrum, men han ble ikke bortvist. I følge politiets opplysninger hadde det ikke vært gjennomført noe ran, men de yngre guttene hadde blitt opplevd som truende. Det fremgår ikke av loggen om de som ble bortvist hadde framsatt truslene.

Fulle ungdommer måtte hentes av foreldre

KJELSÅS: Klokka 20.40 lørdag kom det melding fra Sagadammen om åtte jenter i 15-årsalderen som var veldig fulle. Det ble sendt en patrulje til stedet, som kunne bekrefte at flere av jentene var svært beruset. To løp fra stedet da politiet kom. De gjenværende fem ble tatt hånd om av politiet mens foreldrene ble varslet, og alle ble hentet av foreldrene sine.

TÅSEN: Klokka 22.20 lørdag kveld kom det en melding til politiet om kjøretøystans i Tåsentunnelen, østgående retning. Vegtrafikksentralen meldte at de sendte en vaktbil, og fikk bestilt tauing.

Bål og støy fra fest og radio

NYDALEN: Natt til søndag klokka 00.25 kom det melding om feststøy fra Gunnar Schjelderups vei i Nydalen. Politiet fikk ikke prioritert oppdraget på grunn av mye bråk i sentrum. Det meldes at etter en periode med lite nattlig helgeaktivitet i sentrum på grunn av stengte utesteder, har finværet i helgen brakt situasjonen omtrent tilbake til "normalen" ved at mange har samlet seg i parkene. Dermed må politiet prioritere sentrumsbråk, fremfor støymeldinger fra privatadresser. Samtidig skal smittevernsbrudd følges opp, og det varsles at det vil bli vanskelige vurderinger i ukene fremover.

SOGNSVANN: Klokka 01.00 kom meldingen om bålbrenning ved Sognsvann. Det generelle bålforbudet trådte i kraft 15. april. Da meldingen kom kunne ikke politiet prioritere å rykke ut. Det ble vurdert å være nær vannet og dermed lett å slukke, men politiet henstiller publikum til å følge bålforbudet, og oppføre seg hensynsfullt.

KRINGSJÅ: Like etter klokka 03 ringte en oppgitt melder fra Minister Ditleffs vei på Kringsjå fordi en nabo hadde på en radio på høy styrke og lagde mye støy. Politiet fikk ikke rykket ut på denne meldingen, men melder oppga at boligsammenslutningen hadde en vekteravtale med Securitas, og skulle kontakte dem.

Full mann, kranbråk og tagging

KJELSÅS: Søndag morgen klokka 09.30 ringte en melder inn om en kjempekran som støyet forferdelig ved endeholdeplassen til Kjelsåstrikken. En patrulje ble sendt til stedet og påla kranoperatøren å avslutte arbeidet, da de ikke hadde tillatelse fra bydelsoverlegen om å jobbe søndag morgen. De ble pålagt å være stille frem til mandag.

KJELSÅS: Klokka halv tolv kom en ny melding fra området, denne gangen Kjelsås togstasjon, der det var en full mann. Melderen rapporterte at mannen kom seg på beina etter hvert, og fortalte at han sa han skulle hjem. Melderen ville hjelpe mannen et stykke på veien, og skulle heller ringe tilbake til politiet dersom det ikke gikk. Det ser ikke ut til at melderen ringte tilbake.

GAUSTAD: Søndag kveld rapporterte brannvesenet at de var øverst i Rugdeveien, i skogen vest for Rikshospitalet, på et forlatt bål. Politiet rykket ikke ut, men brannvesenet tok seg av det.

SINSENKRYSSET: Klokka 23 ble tre menn i 20-årene observert mens de tagget i en tunnel på sykkelveien under Sinsenkrysset. Fire politibiler ble sendt til stedet, fra hver sin retning. Politiet kjente lukt av fersk spraymaling, men de klarte ikke å lokalisere gjerningspersonene.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...