Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fylkesmannen avslår Rønningen-protester

BEFARING: Mange fremmøtte ved byutviklingskomiteens befaring i forbindelse med utbyggingsplaner ved og av Rønningen Folkehøgskole. Her ved Langsetløkka og Osebakken, og rett nedenfor innkjøring til Langsetveien mot Rønningen Folkehøgskole. Foto: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Et tyvetalls naboer klagde inn vedtaket om innkjøring fra Langsetløkka til de planlagte boligene på Rønningen folkehøgskole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Plan- og bygningsetaten mente innkjøring til de 35 planlagte boenhetene i Myrerskogveien 52C-54, på det som i dag er Rønningen Folkehøgskoles tomt, kan skje fra nord, via Lachmanns vei ved Langsetløkka. Reguleringsplanen ble vedtatt i november i fjor.

Frykter trafikkbelastning

Flere naboer er uenige og mener vei- og trafikkfoholdene i området ikke kan ta den økte trafikkbelastningen, og klagde byrstyrevedtaket inn for Fylkesmannen.

Naboene mener eksisterende innkjøring fra sør, fra Myrerskogveien, også bør benyttes for de nye boenhetene. Klagerne argumenterer med at atkomsten fra Lachmanns vei vil medføre «800 meter omvei for samtlige biler, stor risiko for ulykker da veinettet er ekstremt dårlig og umulig og utbedre. Og at «Veien legges om til markagrensen som er godt brukt av voksne og barn.»

LES OGSÅ: Naboer lagde film om Langsetløkka-trafikken og «Mange flere biler i døgnet på denne veien?»

Vedtak basert på grundig vurdering

Nå har Fylkesmannen fattet vedtak i saken, og avslår klagene fra naboene. Vedtaket er endelig.


«Slik Fylkesmannen ser det baserer kommunens vedtak seg på relevante og saklige reguleringsmessige hensyn. Kommunens skjønn synes å være basert på en grundig og forsvarlig vurdering av de ulike interessene i området, som er fremkommet både under og etter behandlingen av de offentlige ettersynene og før og etter selve vedtakelsen av planen» skriver Fylkesmannen i brevet som er datert 14. juli, og er sendt klagerne. (Ekstern lenke).

Etter Fylkesmannens syn er dermed «kommunens planfaglige vurderinger i denne saken både forsvarlige og tilstrekkelig».

LES OGSÅ: Eieren kan stikke kjepper i hjulene for Rønningen-utbygging

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...