Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Går mot "osteklokke- vern" av Maridalen

- Et vern uten formål og oppfølging holder rett og slett ikke, mener leder for Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2006 kl 09:20

Maridalen: - Det er en grunn til at noe vernes. Det er jo fordi vi ønsker noe med det vernede området. Et vern forplikter og det har ikke miljødepartementet skjønt, sier Olsen og påpeker at motivet for vern av Maridalen er at området er et kultivert jord- og skogbrukslandskap med dype historiske røtter.

Tar initiativ

Maridalens Venner har tatt initiativ til mange restaureringsprosjekter innover i dalen. Noe av det som det jobbes med er å fullføre restaureringen av de mest prioriterte slåttemarkene og å bidra til at de mest prioriterte gjengrodde beitemarkene blir restaurert og tatt i bruk. Eksempler på dette er i Kirkebyområdet og ved Låkeberget.

- Gjengrodde og tilplantede områder med dyrkamark bør også restaureres og tilbakeføres, som Svingen på Hammeren og det gamle Turterjordet. Venneforeningen jobber også med at randsoner mellom dyrka mark og skogsmark blir ryddet og restaurert. Dette gjelder særlig mot sør, vest og øst, samt i områder med størst verneverdi. Restaurering av forfalte gårdsbygninger, er også en del av det foreningen ønsker å ha fokus på, forteller Olsen.

Han mener at en forutsetning for vern av Maridalen er at man får restaurert området.

- Maridalen er vernet på grunn av den menneskelige aktiviteten som har foregått her i hundrevis av år og det er sporene av dette som må taes vare på og gjenoppbygges. I dag er dalen gjengrodd og de verneverdige områdene består delvis av skog. Disse områdene må ryddes opp.

Et arbeid som aldri tar slutt

Bystyret har i år bevilget 700 000 kroner til Maridalens Venner.

- Dette er jo for at noe skal bli gjort. Miljøverndepartementet, som har vernet området, gjør svært lite. Verning er avhengig av oppfølging.

Olsen er mot det han kaller "osteklokkeverning" av Maridalen og forklarer: - Det er som om man skulle verne et gammelt hus uten å følge det opp. Ja, da blir det ikke McDonalds i det, men huset forfaller jo hvis ikke noe annet blir gjort. Det er jo forskjell på å verne mot noe og for noe!

Han ønsker å sette fokus på hele verneprosessen.

- Da snakker vi om skjøtsel og rydding. Dette er noe som ikke tar slutt, men som er et kontinuerlig arbeid. Det krever penger, men også menneskelige ressurser og kunnskap. Sentrale myndigheter har nesten ikke tatt et eneste grep her, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...