Nordre Aker Budstikke

Garasjebygg blir høyblokk

Folke Bernadottes vei 4 på Kringsjå (dagens garasjebygg). Den eksisterende blokken i nummer 2 nærmest i bilde. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bystyret har vedtatt planene om en ni- og ti-etasjer høy blokk på Kringsjå. Klagefristen går ut mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2016 kl 18:51

KRINGSJÅ: Bystyret vedtok 28. september å omregulere Folke Bernadottes vei 4 fra «byggeområde for boliger til boligbebyggelse, gangveg og vegetasjonsskjerm». På tomten er det i dag et enetasjes garasjebygg.

35 leiligheter

Det er AS Naturbetong, på vegne av Norges Handikapforbund Oslo (NHF), med Arcasa arkitekter AS som konsulent, som planlegger å oppføre en ny boligblokk på 9 og 10 etasjer med cirka 35 leiligheter.

I tillegg sikres en gangforbindelse til turvei vest for planområdet og en «forbedring av avkjørselssituasjonen med vegetasjonsskjerm». Planområdet er på 2132 kvadratmeter.

Du kan klage på vedtaket dersom du er part eller har rettslig klageinteresse. Fristen er 21. november, og må meldes via Plan- og bygningsetatens nettsider.

Den nye blokken ses midt i bildet, mellom de eksisterende blokkene i Folke Bernadottes vei. Grøntdraget går langs bebyggelsen. Foto: PLAN- OG BYGNINGSETATEN


LES OGSÅ: Nordberg skoles niendeklassinger er nest best i Norge

Underjordisk garasjeanlegg

Boligblokken skal plasseres mellom to eksisterende boligblokker, og får tilnærmet samme fotavtrykk og antall etasjer som disse. Parkering løses i underjordisk garasjeanlegg i to etasjer. De 13 parkeringsplassene som finnes i den nåværende garasjerekken, og som disponeres av Folke Bernadottes vei 2, blir erstattet i det nye underjordiske anlegget.

LES OGSÅ: Julesteming og «gaver med sjel»: To markeder og konserter på Nordberg helgen 18.-20. november

Innspill i høringsrunden

Den nye blokken skal bygges mellom to eksisterende bygninger på ti etasjer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I høringsrunden ble det fra sameier/borettslag og enkeltstående beboere pekt på en rekke mulige problemstillinger ved nybygget. Det gjalt blant annet parkeringssituasjonen for nåværende og fremtidige beboere i området. Området har i dag stort underskudd på parkeringsplasser, meldes det. Beboere er også bekymret for høyde og skyggevirkning fra nybygget, og påvirkningen på grøntdraget og vegetasjonen forbi eiendommen.


Plan- og bygningsetaten skriver i sin anbefaling: «Nærområdet er dominert av drabantbybebyggelse med en blanding av høy- og lavblokker, rekkehus og utendørs parkeringsanlegg. Den nye boligblokka føyer seg inn i den etablerte strukturen av høye hus, med plassering diagonalt mellom omkringliggende boligblokker med tilsvarende høyde.»

LES OGSÅ: Det skal også bygges høyt også andre steder i nabolaget på Kringsjå: Slik blir «nye Kringsjå»

I tråd med kommuneplanen

Det vises videre til at forslaget følger opp kommuneplanens arealstrategi om «boligfortetting innenfor byggesonen ved stasjonsnære områder» samt byrådets føringer om å tilrettelegge for økt boligbygging.

Det argumenteres blant annet med nærheten til Marka, dagligvareforretning, t-banestasjon og bussholdeplass.

Hele saksfremlegget og vedtaket kan lese hos Plan- og bygningsetaten.


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...