Nordre Aker Budstikke

Gårdsbarnehagen med eget svømmebasseng

Nyrehabiliterte Bergtunet barnehage ble åpnet med byråd, byrådsleder, direktører, men ikke minst også med barnehageansatte og barna. – Dere er heldige som får gå i en av de største og fineste barnehagene i Oslo, sa blant annet byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2017 kl 11:24

BERG: Småsurt og regn klarte ikke å legge demper på åpningen - ute i nye Bergtunet barnehage.

Eller gårdsbarnehagen - for Bergtunet er en del av Berg gård, også med blant annet Berg Gård barnehage på samme område, og snart nye omsorgsboliger som nærmeste nabo.

Bergtunet er en kommunal barnehage, og har plass til rundt 180 barn. Ikke minst ligger også vakre Bergskogen rett ut av barnehagedøren.

Veldig fornøyde med barnehagen, Klara og mamma Katja, førstnevnte nå skoleelev ved Berg skole, men tidligere gikk hun i barnehagen. Nå går lillebror Ola der. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mye plass

Katja Eggen med datteren Klara, hadde tatt turen også for å se på lillebror Ola, som skulle ønske velkommen til skuespill. Og ventet spent inne før den formelle åpningen.


– Det blir moro å se han. Og så har det blitt fint her, synes Klara, som nå er tredjeklassing ved Berg skole, men som også tidligere gikk i Bergtunet.

Velkommen - av David og Ola (i brunt). Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mamma Katja er også fornøyd med barnehagen.

– Det har blitt veldig flott her nå, men det var veldig bra her da Klara gikk her, mye plass, sier hun.

SE VIDEO FRA ÅPNINGEN:


Fra feiringen av nye Bergtunet barnehage på Berg gård 28. februar 2017.

– Heldige

Leder for Nordre Aker-barnehagene, Hege Cecilie Eikseth ønsket velkommen.

Så tok byrådsleder Raymond Johansen mikrofonen. Han kunne fortelle at det er ikke færre enn 50 år siden han gikk i barnehage.

– Dere er heldige som får gå i en av de største og fineste barnehagene i Oslo og i Nordre Aker. I tillegg er det jo, jeg drister meg til å si det, en svømmehall rett her nede, sa også byrådslederen, og viste til det lille bassenget som er i samme bygg.

Bassenget er på rundt 3 x 8 meter, og i tillegg til Bergtunet, kan også de eldste barna fra barnehagene i området benytte bassenget.


Foreløpig uten vann, men etter det Nordre Aker Budstikke har kjennskap til, så skal bassenget åpnes i april.

Flott underholdning av små og store i Bergtunet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mye å lære i barnehagen

– Det er i barnehagen dere skal være nysjerrige, gjøre mange ting for første gang, lære å sette ord på følelser, lære første bokstaver, være venn og få venner, lære forskjell på rett og galt og formes som mennesker, være trygge og barnehagen skal lære dere om respekt og toleranse - gi dere sosial kompetanse, sa også byrådslederen.

Før han gratulerte bydelen, og takket alle som har bidratt til at Bergtunet nå står frem i ny drakt.

Skal samarbeide

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen roste også alle som har vært med på å få barnehagen opp på nytt, også byggherre Omsorgsbygg. Og viste til at Bergtunet er en av flere barnehager og andre institusjoner på tidligere Berg Gård.


Bydelsdirektør Øyvind Henriksen var på plass og takket blant annet Pål Kjær i barnehageprosjektet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Alt dette henger sammen, og her skal vi tenke hva og hvem som kan gjøre ting sammen - samarbeide, sa også Henriksen, og touchet også innom bassenget vegg i vegg.

– Jeg synes vi skal innføre et ny pedagogikk her i dag - aquapedagogikk!

Så var det klart for flott underholdning av flest små og noen store fra både Bergtunet og Berg Gård barnehage - se video i saken.

LES MER:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...