Nordre Aker Budstikke

Stor suksess for søppelprosjektet på Grefsenkollen:

Turgåere roser restauranten for initiativet

Familien Holmberg Folden: Barna Viktor Oliver, pappa Vidar og mamma Frida, på søppelplukking til Grefsenkollen i dag, søndag. Foto: Privat

– Den fine skogen vår som vi alle er så glad i, er full av søppel og det er et trist syn, sier Frida J. Holmberg Folden til Nordre Aker Budstikke, som søndag plukket søppel med familien, gjennom skogen opp til Grefsenkollen Restaurant.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2021 kl 16:02

GREFSENKOLLEN: Tidlig søndag omtalte Nordre Aker Budstikke Grefsenkollen Restaurants oppfordring til folk om å plukke søppel i skogen i området, premien er en kaffe og vaffel.

Lars Fosdahl og Jon Kloster i operasjon søppelplukk. Foto: GREFSENKOLLEN RESTAURANT

«Den flotte skogen vår har aldri blitt brukt mer enn i vinter og vår. Det har satt sine spor, så her kommer et knalltips til en givende søndagstur: Fyll en plastikkpose med søppel underveis og veksl den inn i gratis kaffe og en vaffel hos oss - eller en Kuli og Kvikk-lunsj til barna. Vi tar i mot søppel fra 12.00 - 17.00. God tur - med mening!» skrev Grefsenkollen på sin Facebook-side.

Familien Holmberg Folden, med Frida, barna Viktor, Oliver og pappa Vidar nyter premien for bidraget til å rydde opp i skogen, på Grefsenkollen. Foto: Privat

– Full av søppel

Familien Holmberg Folden tok oppfordringen:


– Grefsenkollen Restaurant gjør en kjempeviktig jobb med initiativet om å oppfordre folk til å plukke søppel i skogen. Dette kan godt belyses enda mer. Familien, min mann og mine to barn, har i dag gått fra Kjelsås og opp gjennom skogen til Grefsenkollen. Vi hadde fem poser fulle av søppel, halvveis opp til Grefsenkollen. Den fine skogen vår som vi alle er så glad i, er full av søppel og det er et trist syn, sier Frida J. Holmberg Folden til Nordre Aker Budstikke.

– Vi skulle ønske at også kommunen kom på banen her. En årlig tradisjon med vårrengjøring i skogen og vaffel som belønning, er både meningsfullt, miljømessig viktig, god lærdom for barna og også en spennende tur gjennom skogen, oppfordrer Holmberg Folden, og legger også til at at de på veien så overfylte søppelbøtter ved Akebakkeskogen.

Stappfull og litt til søppelkasse ved Akebakken. Foto: Privat

– Kommunen bør i hvert fall bidra med å tømme søppelkassene oftere!

Nordre Aker Budstikke sender saken til Bymiljøetaten.

Vil gjøre det igjen

OPPDATERT: Grefsenkollen Restaurant oppdaterer om dagen på egen Facebookside, søndag kveld:

«Hundrevis (!) av bittesmå, medium og store helter samlet ett tonn med søppel fra skogen vår i dag. Ett tonn. Ganske så wow og skikkelig trist på samme tid. Et tonn er ganske mye mer enn vi trodde på, så Bymiljøetaten i Oslo kommune: Kan dere kanskje hjelpe oss i innspurten her? Mange av dagens helter er som seg hør og bør foreviget. Denne gangen er det faktisk helt innafor å tagge seg selv. Det har dere fortjent! Og: Dette gjør vi igjen!»

Det går rykter om at restauranten har delt ut hele 500 vafler i dag, til de flinke søppelplukkerne!


Jon Kloster - daglig leder ved Grefsenkollen Restaurant - vil gjerne gjenta søppelprosjektet. Foto: GREFSENKOLLEN RESTAURANT

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...