Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gir ikke opp motstanden mot tennishall

Jørn Lie i aksjonsgruppa mot permanent tennishall på Disenjordet, her ved tidligere anledning. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Kun Rødt støttet aksjonsgruppa mot permanent tennishall på Disenjordet i bystyret. – I det ene øyeblikket snakker politikerene om viktigheten av Oslos grønne lunger, men denne saken viser jo at de egentlig ikke bryr seg, mener Jørn Lie i aksjonsgruppa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2016 kl 16:46

DISEN: Det har vært store protester fra nærmiljøet, helt siden Grefsen Tennisklubb lanserte planene om en permanent hall på Disenjordet. Per i dag har tennisklubben en såkalt boble, som blåses opp over to av de fire banene øverst på jordet, høst og vinterstid.

Tennisklubben ønsker nå å sette opp en permanent hall over de tre banene på nedsiden av gangveien.  Onsdag behandlet Oslo bystyre innbyggerinitiativet fra aksjonsgruppa mot tennishall på Disenjordet, om at byggesaken måtte gis reell behandling, og ikke kun som en dispensasjonssak.

LES OGSÅ: Kommunen gir bort Disenjordet til private

Byutviklingskomiteen

En enstemmig byutviklingskomite avviste initiativet om ny reell byggesaksbehandling av hallen, ikke kun som dispensasjonssak. De samme partiene støttet opp om komiteens vedtak i bystyret onsdag.

Komiteens leder, Victoria Marie Evensen (Ap)redegjorde for hvorfor komiteen avviste forslaget fra gruppa, og pekte på at plan- og bygningsetaten har behandlet dispensasjonssaken og vurdert prosjektet grundig. I tillegg også gitt rammetillatelse.

Rødt

Mens Rødt støttet aksjonsgruppa i bystyrebehandlingen.

– Dette er å bygge ned grøntarealene. I tillegg undergraver denne dispensasjonen formålet med en reguleringsprosess, sa blant annet Rødts representant.

Og viste også til at både Ap og Venstre lokalt ikke støttet en tennishall på Disenjordet.

– Ikke uventet

Og der det vel er jubel i tennisleiren, er det vel skuffelse i aksjonsgruppa i dag.

– Det var ikke helt uventet, men vi er overrasket over hvor etter vår mening dårlig saker faktisk blir gått igjennom av politikerene. I tillegg hvor dårlig vi synes de enkelte etatene snakker sammen for å best mulig se hele bildet, sier Jørn Lie i aksjonsgruppa.

Han fortsetter.

– Arrogante

– Ikke minst viser dette hvor arroganse fra politikerne, overfor for oss innbyggere. For vanlige beboere er det vanskelig å følge med på saker å få sagt sitt på de rette tidspunktene i slike saker. I det ene øyeblikket snakker politikerene om viktigheten av Oslos grønne lunger, men denne saken viser jo at de egentlig ikke bryr seg.

Han peker også på planene om fortetting av nedre Grefsen.

Nedre Grefsen

– Om det nå blir en realitet med Nedre Grefsen utbyggingen er det da riktig å ha en stor idrettshall i et område som egentlig er regulert til park? Er det ikke riktig med friarealer? Men vi har ikke gitt opp kampen, vi har fortsatt noen kort i ermet!

Tennisklubben

Grefsen Tennisklubb kommenterer følgende om bystyrebehandlingen onsdag.

– Vi føler at denne saken har vært en demokratisk og ryddig prosess. Videre mener vi at vi har fulgt alle spilleregler gjennom sakens gang, og bystyrets vedtak understreker vel dette, sier Paal Olafsen i tennisklubben.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...