Nordre Aker Budstikke

Gir penger til mange nye studieplasser ved Blindern

Kristin Vinje (H) fra tidligere besøk ved UiO. Foto: Flickr/Hans Kristian Thorbjørnsen

– Vi er avhengige av god kompetanse på feltet for å skape nye arbeidsplasser, økt vekst og nye teknologiske gjennombrudd, sier stortingsrepresentant Kristin Vinje om ekstraplassene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2017 kl 19:52

BLINDERN: I dag presenterte Regjeringen gode nyheter for Universitetet i Oslo - Regjeringen bevilger penger til 35 studieplasser til UiO. I tillegg får Høgskolen i Oslo og Akershus 15 plasser.

35 plasser til UiO

Som følge av forliket med Venstre og Kristelig Folkeparti har regjeringen tildelt midler til 250 nye studieplasser i IKT. Plassene går til institusjoner som har mulighet til å opprette de nye studieplassene allerede i høst.

– Regjeringen, Venstre og Kristelig Folkeparti satser på kunnskap og kompetanse, det har vi vist i samtlige budsjetter. Nå følger vi opp satsingen med 250 studieplasser nasjonalt hvor 35 studieplasser tilfaller Universitetet i Oslo, sier Kristin Vinje, Stortingsrepresentant, Oslo Høyre

Hun viser til at den digitale og teknologiske utviklingen går fort, og at man er avhengig av god kompetanse innen IKT på alle felt.

Avhengig av god kompetanse

– Vi er avhengige av god kompetanse på feltet for å skape nye arbeidsplasser, økt vekst og nye teknologiske gjennombrudd. Den teknologiske utviklingen går fort. Derfor må vi føre en politikk som gir Norge et konkurransefortrinn. Disse nye studieplassene vil bidra til at flere har muligheten til å starte på en IKT-rettet utdanning, fortsetter hun.


– Under Høyres ledelse har vi nådd målet om å investere 1 prosent av BNP til forskning og utvikling over statsbudsjettet. Høyre har store ambisjoner. Derfor var statsminister Erna Solberg ute i helgen og ga løfte om en ny tekno-milliard i neste periode, legger Vinje også til.

Rekordhøye investeringer

Hun forteller også statsministerens løfte om en ny tekno-milliard.

– Statens investeringer i forskning ligger nå på et rekordhøyt nivå, budsjettene er forutsigbare og vi har en vilje til å investere for at Norge skal henge med i den teknologiske og digitale utviklingen, avslutter Vinje.

LES OGSÅ: Sykkelbyråd Lan er fornøyd med Maridalsveien, vil ikke gjøre noe med den nå

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...