Nordre Aker Budstikke

Gjenåpner butikken i nytt miljøbygg

Butikksjef Gry Anita Haugrud, og påtroppende butikksjef Joakim Skålhegg hos Kiwi Kringsjå. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kiwi på Kringsjå har vokst, blitt lysere og flyttet inn i de helt nye og miljøvennlige studentboligblokkene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2018 kl 15:09

KRINGSJÅ: Samtidig som første byggetrinn – med 349 studentboligenheter – i utviklingen av «nye» Kringsjå studentby ble offisielt åpnet av statsråd for høyere utdanning, Iselin Nybø (V), og ordfører Marianne Borgen (SV), markerte også Kiwi Kringsjå en aldri så liten nyhet selv.

I første etasje i det helt nye massivtrehuset i Olav M. Troviks vei 70, ut mot Sognsveien, åpnet Kiwi Kringsjå i ny drakt klokken 9 torsdag 26. april.

Nye Kiwi Kringsjå. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Mer plass

I bare to dager har dagligvareforretningen holdt stengt. Butikksjef Gro Anita Haugrud kan ønske velkommen til en butikk på omlag 950 kvadratmeter, ca. 200 kvadratmeter mer enn den gamle, som holdt til i underetasjen i nabobygget.

– Lokalet er mye lysere og større enn det gamle. Her er det store vinduer og veldig åpent, sier butikksjefen.


Hun kan friste med et større frukt- og grøntutvalg, og enda flere varelinjer enn tidliger.

LES OGSÅ: Richard startet karrieren på Kiwi Kringsjå – ble kåret til regionens beste kjøpmann

Studenter og familier

Tordag morgen tok hun imot nye og gamle kunder med roser og bløtkake. Selv går hun snart ut i fødselspermisjon, og da overtar Joakim Skålhegg sjefsjobben. Han har tidligere drevet Kiwi på Karlsrud.

Med beliggenhet rett ved Kringsjå t-banestasjon, ved inngangen til studentbyen med i underkant av 3000 innbyggere, er hovedtyngden av kundene studenter, forteller Haugrud.

– Men det er også endel familier. Med ny parkeringsplass, og bedre parkeringsmuligehter enn vi har hatt den siste tiden, håper vi flere av dem finner veien tilbake til oss, sier hun, og ønsker velkommen til ny butikk på Kringsjå.


Massivtrebyggene i Olav M. Troviks vei 68 og 70 er et Futurebulit-prosjekt, som vil si at det er forbildebygg innen miljø. Utslippene fra byggeprossen, og gjennom livsløpet, er betydelig redusert, sammenliknet med konstruksjoner i betong og stål. I forbindelse med utbyggingen av Kringsjå studentby, etableres det energiproduksjon ved hjelp av solceller på takene, energibrønner og bergvarmepumper. Målet er at hele Kringsjå studentby skal bli tilnærmet selvforsynt med fornybar energi.

Ler mer om massivtrehusene på Kringsjå, som er Oslos grønneste studentboliger, her!

De nye studentboligene i massivtre i Kringsjå studentby. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...