Nordre Aker Budstikke

Arrangerer gjenbruksfestival:

Gir bort gratis møbler og utstyr, 50 sykler og stiller med fikse-telt

SiO og Fremtiden i våre hender arrangerer gjenbruksfestival på Kringsjå, med blant annet møbler og annet utstyr. NB! Bildet er kun en illustrasjon, og ikke representativt for hva som blir å finne i helgen. Foto: Berit Keilen / NTB (Illustrasjonsfoto)

Lørdag 14. og søndag 15. august arrangerer Studentsamskipnaden SiO gjenbruksfestival på Kringsjå studentby med bærekraft i fokus. På festivalen vil blant annet brukte møbler og utstyr gis bort gratis til studenter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGSJÅ: – Vi er opptatt av å gjøre det vi kan for å bidra til et godt miljø og bærekraftig forbruk. Ved å sørge for at brukte møbler og utstyr kommer til glede for nye studenter gjør vi noe bra for miljøet samtidig som det gagner studentene. Gjenbruksfestivalen gir nytt liv til brukte møbler og utstyr, sier Andreas B. Eskelund, administrerende direktør i SiO i en pressemelding.

Bra for studentenes lommebok

SiO skriver at de gjennom våren har samlet inn lopper fra studenter som flytter ut, samt fått ting fra gjenbruksstasjonene til Oslo kommune. På festivalen vil det gis bort møbler, kjøkkenutstyr, spill, bøker, sportsutstyr og mye annet helt gratis til studenter. På denne måten kan studenthybelen innredes helt gratis, påpeker de.

– Vi håper at dette tilbudet også vil være til god hjelp for studentenes lommebok. Det er ikke hver dag en har mulighet til å skaffe seg møbler og utstyr av god kvalitet gratis. Derfor vil det selvsagt være en viss begrensning på hvor mye hver enkelt student kan plukke med seg hjem, men vi tror studentene vil dra fra gjenbruksfestivalen godt fornøyde, sier Karoline Aakenes, rådgiver i SiO Foreninger i meldingen.

Redesign og fiksing

Fremtiden i våre hender ha ansvar for et eget fikse-telt hvor studenter kan få hjelp til å redesigne, oppgradere og fikse ting en har funnet på gjenbruksfestivalen eller tatt med seg hjemmefra. I fikse-teltet vil det være både verktøy, maling, nål og tråd i tillegg til flinke folk som vil hjelpe til med fiksingen.

– Vi er veldig glade for å ha med oss studentlaget til Framtiden i våre hender på gjenbruksfestivalen. De vil bidra med redesign og fiksing av brukte møbler og utstyr. Studentene kan til og med ta med seg ting hjemmefra og få gratis hjelp til å fikse det, sier Aakenes.


– Vi i FIVH Oslo studentlag er veldig glade for å få være en del av gjenbruksfestivalen til SiO. Det er viktigere enn noen gang å legge opp til en mer sirkulær økonomi, og det bidrar dette arrangementet til. Vi stiller på gjenbruksfestivalen for å hjelpe til med enkel oppgradering og fiksing av ting som fortjener litt lengre levetid. Vi håper dette bidrar til å løfte fram at brukt kan være minst like bra som nytt - og at det i dette tilfellet også er gratis. Perfekt for studenter med trangt budsjett, sier Isabelle Auby, leder i Framtiden i Våre Hender Oslo Studentlag, i pressemeldingen.

SiO opplyser at det på gjenbruksfestivalen også vil være musikk, 50 brukte sykler som skal gis bort, en stasjon der studentene kan gi de brukte syklene litt kjærlighet og matservering ved SiO mat og drikke.

Det er én «hake» med arrangementet; for å delta på gjenbruksfestivalen må en være student.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...