Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gjett hva de hadde glemt her

Fontenen var ikke slått på, og dammen helt uten vann, da klokka var blitt 12 den 13. mai. Har Bymiljøetaten glemt Ullevål Hageby, undret Trine Alderin i 17. mai-komiteen. Etter noen telefoner tok imidlertid etaten affære. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Så lenge jeg har bodd her, siden 1988, har det vært balansering på bom over dammen på Damplass, sier Trine Alderin i 17. mai-komiteen i Ullevål Hageby. Men fredag 13. mai var det ikke noe vann i fontenen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2016 kl 19:14

ULLEVÅL HAGEBY: Da Alderin, som er med å arrangere 17. mai på Damplassen, kikket ut vinduet fredag 13. mai, ble hun mildt sagt litt stresset.

– Det var ikke noe vann i fontene, sier hun.

Aktiviteter på plassen

Det er 6. klasse ved Ullevål skole som står for aktivitetene på Damplass på nasjonaldagen, mens skolekorpset ordner med kiosk og kafé.

Alderin oppbevarer skiltene til aktivitetene hjemme hos seg, og da hun i morges hentet dem fram, tok hun en ekstra kikk på dammen som har blitt rehabilitert i vår.

Slik så det ut i fontene på Damplss fredag 13. mai klokken 12. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ikke noe vann

– Dette er krise?

– Ja, det er jo litt krise hvis det ikke er vann i dammen til 17. mai. Vi har andre aktiviteter, som potetløp, blikkbokskasting, sekkeløp og fiskedam, men det er jo dette som er spennende og litt annerledes, for barna, sier hun.

Hvert år legges det nemlig en bom over hver ende av dammen, og mens fedre i vadestøvler vasser ut i vannet for å gi støtte, kan barna balansere over. Det er moro, og det venter premier til dem som greier det mange ganger.

– Det står på kommunens nettsider at alle fontener skal være skrudd på til 17. mai. Det er jo trist hvis de har glemt denne, sier Alderin, når Nordre Aker Budstikke møter henne i Ullevål Hageby klokken 12 fredag før en lang pinsehelg.

LES OGSÅ: Her kan du se hvor i barnetoget skolene i Nordre Aker skal gå

Forglemmelse?

Både Alderin og Havebyselskapet har kontaktet Bymiljøetaten i løpet av fredagen. Også vi sender e-post til etaten, som har overtatt ansvaret for dammen, etter Vann- og avløpsetaten, i forbindelse med at den ble rehabilitert.

Balansebommen er reddet! Fredag ettermiddag kom vannet i fontenen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Et par timer etter av vi traff Alderin i Ullevål Hageby, dukker det plutselig opp folk fra Bymiljøetaten.

Pressekontakt Monica Thorud Olsen i etaten kan like før arbeidsdagens slutt, på telefon til Nordre Aker Budstikke, bekrefte at det er ting på gang.

– Ja, nå er fontenene slått på, så det blir vann til 17. mai.

Men hvorfor kom vannet på så sent? Hadde Bymiljøetaten glemt denne fontenen?

Det kan ikke Olsen svare på i farten. Det er Vann- og avløpsetaten som har stått for rehabiliteringen. Arbeidet er utført av en entreprenør. Om det er kommunikasjonen som har sviktet mellom utfører og etatene, er ikke godt å si. Men nå blir det i alle fall balansering på bom – over vann – også denne 17. mai. Hura for det!

OPPDARERING: Fredag ettermiddag får vi denne forklaringen på e-post fra Bymiljøetaten:

"Bymiljøetaten overtok ansvaret for alle fontenene i Oslo fra 1.1.2016, etter at Vann- og avløpsetaten har gjort en formidabel jobb med å rehabilitere mange av dem. På Damplassen har de i løpet av 2015/2016 blant annet fjernet deformerte sluker, bygget nedfelte trykkrør slik de ikke stikker opp når sesongen er over, fuget og sparklet bassenget og bygget nytt fundament for en av kunstene.

Det var planlagt at fontenen skulle på før 17. mai, men en stor mengde barnåler oppe i bassenget og sluket skapte litt ekstra utfordringer. Derfor tok det noe lenger tid enn planlagt å få satt den på. Trolig har anlegget vært brukt som mellomlagringsplass for juletrær.

Med litt teknisk bistand fra Vann- og avløpsetaten fikk vi i dag endelig vannet på i fontenen og klar for 17. mai."

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...