Nordre Aker Budstikke

Glad og mindre ensom av museumsbesøk

Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff ved Teknisk Museum inviterer til mye moro i vinterferien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Her har museet åpent hele vinterferien - nesten 250.000 var på besøk i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2016 kl 23:19

KJELSÅS: – Museums make you happier and less lonely, studies find.

Slik starter artikkelen i Freelancersunion.org.

Altså museumsbesøk gjør deg gladere - eller mer lykkelig - og mindre ensom, ifølge forskning.

Nettstedet viser til studie ved Norges Teknisk og Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim - NTNU - og til studier ved andre høyskoler og universiteter i utlandet.

Er det sant?

Stemmer dette, kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff ved Teknisk museum?


– He, he. Vanskelig å si, men jeg er sikker på at mange vil synes det er interessant og lærerikt ihvertfall å besøke Teknisk museum, og bli inspirert? Og så blir man muligens glad også, kanskje har man en hyggelig stund med familie eller venner? tror Daniloff, som benytter anledningen til å invitere til museumet.

Makerspesial

For det er snart vinterferie, men selv om skolene stenger, så holder museet åpent. Til og med mandagen, hvor det ellers i året som regel er stengt mandager.

– Vinterferien er Makerspesial. Det betyr mange maker-aktiviteter - altså rett og slett lage forskjellige ting, forteller Daniloff.

For eksempel kan du, eller kanskje hele familien, lage en animasjonsfilm, sy et armbånd av ledende - eller lysende - sytråd. Eller hva med å programmere din egen sugerørsrobot?

Eller høre om dampmaskinens historie og ikke minst se museets store vitenshow med bobler, gass og smell!

Nesten 250.000

Om man blir mer glad eller mindre ensom ved å besøke Teknisk museum blir vanskelig å måle, men det som er målt, er besøkstallene til museumet. Og de er høye, men museet har ambisjoner om å sette rekord i år.

– I jubileumsåret 2014 så satte vi foreløpig rekord med 262.604 besøkende, ett år vi brukte mer penger også på markedsføring og ikke minst den populære og prisbelønnede Ting-utstillingen. I fjor var nesten 250.000 innom. I år går vi for 275.000 besøkende, ifølge kommunikasjonssjefen.

Hun fortsetter.

– Her er jo noe for alle - liten og stor, ung og gammel - opplevelser for generasjoner, frister Daniloff.

Invitasjon

Men tilbake til det å invitere. Det har ikke vært få med pondus som har besøkt det store museet på Kjelsås. Kongen blant annet, og mange statsråder og andre viktige personer. Men det er en person Daniloff gjerne skulle ønske tok seg en tur.

– Herved inviterer jeg kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland på besøk. Jeg vet ikke om hun har vært i privat ærend, kanskje før hun ble minister. Men veldig hyggelig om hun takker ja til invitasjonen, håper Daniloff.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Kulturdepartementet etter intervjuet med Daniloff. På vegne av kulturministeren svarer det følgende.

– Statsråden takker for den hyggelige invitasjonen, og vil gjerne besøke Teknisk Museum en gang hun har anledning, skriver politisk rådgiver Maria Kristine Gøthner i en mail til avisen.

Glad, mindre redd, mindre ensom

Nettstedet freelancersunion.org og lister opp følgende grunner til hvorfor man bør besøke museum.

  • Museumsbesøk gjør deg mindre engstelig, og redusere risikoen for depresjon, spesielt bra for menn.
  • Museumsbesøk kan redusere stress.
  • Museumsbesøk har samme effekt på deg som en lønnsøkning. Hvis du skulle verdisette det å besøke et museum, i dollar, vil jevnlige museumsbesøk øke livskvaliteten i samme grad som å tjene $5,301 ekstra.
  • Museumsbesøk har større påvirkning på livskvalitet, enn å drive med idrett.
  • Du blir mindre ensom av å besøke museum.
  • Museumsbesøk er bra for økonomien. Ved å besøke museum er du med på å støtte opp om at de kan vokse to tiltrekke seg turister til bydel/byen din.

Les hele saken på freelancersunion.org.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...