Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gled dere, skifolk!

- Et skianlegg for hele byen.

Foto: Kart: Plan- og bygningsetaten

- Vinteren 2015 bør det nye anlegget være på plass, håper og tror Svein Olav Bø i Kjelsås Langrenn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2013 kl 14:20

KJELSÅS: Ryddearbeidene til det nye skianlegget i Linderudkollen er for lengst i gang. Det syns godt idet man tar av veien til Solemskogen, og kjører inn til høyre mot Linderudkollstua.

Hele området er lysnet opp - skogen er hugget langs de planlagte nye og utvidede traseene.

- Vi er snart ferdig med å hugge, forteller Jon Hagen i Bymiljøetaten, avdeling skog og landskap.

Også anleggssjefen i Kjelsås Langrenn, Svein Olav Bø, og Trond Stensbøl fra Bymiljøetatens underentreprenør, er på plass ved det som skal bli det nye skianlegget på toppen av Kjelsås.

Nå gjenstår å få penger på plass til resten av arbeidene.

- Overrasket

- Mange vil nok bli mildt sagt veldig overrasket hvis det ikke, og etter alle disse årene med denne prosessen, nå blir prioritert inn penger i budsjettet for 2014, til å få resten av arbeidene med anlegget i gang så raskt som mulig, fortsetter Bø. 

I morgen, onsdag, blir budsjettforslaget lagt frem på Rådhuset.

Vinteren 2015 bør det nye anlegget være på plass, håper og tror Bø på.

Det var nok stor jubel blant skifolk, da det i februar endelig kom klarsignal fra Miljøverndepartementet, om at planen var godkjent også i henhold til Markaloven.

Utvidede løyper og bro

Planene består blant annet av løyper som følger dagens traséer, utvidet i bredden, og får et utbedret underlag. «Skiarena» på flaten ved Kapteinsputten, derfra sløyfe sørover og rundt kollen, en sløyfe tur/retur Solemskogen og en sløyfe nordvestover som vender i bakkene ned mot Kringla.

For å binde sammen disse sløyfene er det lagt inne en bro over bilveien inn til Linderudkollen - tilsammen rundt 5 kilometer løyper, også med lyssetting, der det ikke er det i dag, med to kunstsnøproduksjonsanlegg, ett ved Kapteinsputten og ett ved Åsputten.

Kunstsnø

- Langrennsgruppa ønsker seg jo et moderne anlegg med «lansekanoner», nedgravde punkter langs løypa - en større investering, men billigere i drift. Eller vi får fortsette med snøkanoner, billigere investering, men dyrere i drift. Dette er bymiljøetatens prosjekt - vi kjenner til at etaten er i en vurderingsprosess når det gjelder kunstsnøbiten, sier Bø.

Parkeringskapasiteten skal også utvides

- For alle fra hele byen

Ny skitrasé fra Linderudkollenstua og mot Trollvann, vil et godt stykke anlegges ved siden av eksisterende grusvei.

- Det vil nok forhindre en del konflikter mellom fotfolket og skifolket, tror Bø.

- Dette skal bli et skianlegg for alle fra hele byen, og vil på ingen måte bli stengt, eller reservert for Kjelsås langrenn for eksempel ved treninger, forsikrer Bø.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...