Grønn og tryggere trikketrasé

Nå skal trikketraséen fra Storo til Kjelsås rustes opp. Den skal bli både penere og tryggere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2007 kl 11:40

Grefsen: Neste måned legger Oslo Sporvognsdrift frem et forprosjekt på hvordan Grefsenveien skal gjøres om til "miljøgate".

Grønt og trygt

Mye grønt, men også betydelige utbedringer fra Disen og ned til Storo, skal gjøre trikketraséen penere å se på, men også mer trygg.

- Foruten at planter og gress langs trikketraséen gjør det penere å se på, demper det også støy. Målinger viser også at grønne trikketraséer generelt påvirker bilistene til å dempe farten, samt at bilistene holder seg mer unna trikkens bane der det er mulig. Det vil jo gjøre at trikken kommer seg raskere frem, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Oslo Sporvognsdrift AS, som legger til at også bydelen har vært med på utformingen av prosjektet.

- Det vil også bli vurdert rundkjøringer i Grefsenveien.

- I tillegg viser erfaring at grønne traseer gjør at fotgjengere blir mer bevisste på hvor de krysser veien, og heller prioriterer fotgjengerovergangene, sier Asperud.

Avsperrede kollektivfelt

Også strekningen Disen til Storo skal utbedres.

- Holdeplassene ved Disen utbedres på lik linje med de andre holdeplassene oppover Grefsenveien. I tillegg skal kollektivfeltets siste del på vei ned til Storokrysset skilles ut fra ordinær veibane med eventuelt kantstener. Alt for mange bilister gir blaffen og kjører i kollektivfeltet. Noe som selvfølgelig forsinker trikken, spesielt i rushtiden, sier Asperud.

Ferdig i 2010

Arbeidet med holdeplassene på Disen og kollektivfeltet ned til Storo starter neste høst.

- Ellers kan veien deles inn og tas i faser. Planen er å være ferdig i 2010, sier Asperud.

- Dette dreier seg ordinære omreguleringer, og det blir plan- og bygningsetaten som i siste instans skal ta stilling til hvorvidt det skal bli en grønn trikketrase i Grefsenveien - etter vanlig høringsrunde, forteller Asperud.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...