Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gunn i finalen om Norges beste firmanavn

Vi skriver bare: Skjerp deg! Gunn Lien fra Kjelsås i finalen om det beste firmanavnet i Norge. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ti firmanavn i finalen: Gunn fra Kjelsås har ett av de beste navnene, og er den eneste fra fra Oslo. Her kan du se listen over alle finalistene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.12.2015 kl 19:06

DISEN/KJELSÅS: Knivsliperiet «Skjerp deg» på Disen, og eier Gunn Lien fra Kjelsås, er en av ti finalister i årets kåring av Norges beste firmanavn.

Bak kåringen står Gule Sider som er Norges største bedriftsdatabase, men det er folket selv som nominerer og stemmer frem sine favoritter på www.bestefirmanavn.no.

Gunn har drevet knivsliperiet siden september 2009 - les tidligere sak om Gunn i Nordre Aker Budstikke her.

Glad i å lage mat

– Jeg har utdanning som markedsfører og er også halvstudert fotograf, med allsidig kontorbakgrunn. Etter flere år fra kontor, så bestemte jeg meg for å «hoppe av» og gjøre noe med hendene mine, har Gunn tidligere fortalt til Nordre Aker Budstikke.

– Inspirasjonen til å bli knivsliper var at jeg var - og fortsatt er - glad i å lage mat. Samtidig mektig lei av mine egne sløve kniver, og tenkte det var mange som hadde det på samme måten, og at det burde være et marked for å tilby knivsliping. Både for profesjonelle kokker og for matglade hjemmekokker.

Ifølge Gunn er det heller ingen formell utdanning for å bli knivsliper.

– Så det jeg kan om kniver og sliping er selvlært.

Da hun skulle etablere firmanavn, så var det viktig for Gunn at det var på norsk, sa noe om tjenesten hun tilbyr, og at det skulle være lett å huske.

LES OGSÅ: Bydelsbudsjettet 2016 er vedtatt. Redder de Den kulturelle skolesekken og Frivillighetsmidlene?

En sen nattetime

– Navnet ble pønsket ut ved stuebordet i en sen nattetime sammen med min daværende ektefelle. Jeg får masse tilbakemeldinger på det hele tiden, at det er morsomt og småfrekt og kreativt. Alle tilbakemeldinger har vært positive, ifølge knivsliperen fra Kjelsås.

Som ikke ante noe om nominasjonen i det hele tatt, før Nordre Aker Budstikke tok kontakt.

– Jeg aner ikke hvem som har nominert Skjerp Deg eller hvorfor. Men jeg synes det er kjempegøy at Skjerp Deg blir lagt merke til og at noen har vært villige til å ta seg bryet med å nominere navnet, sier Gunn, som håper flest mulig stemmer på henne nå i innspurten, på www.bestefirmanavn.no.

I fjor ble det avgitt mer enn 11.500 stemmer i navnekonkurransen.

Uforståelige firmanavn

– I en tid der vi ofte kan få følelsen av at engelsk er i ferd med å bli «Company Language» i Norge og hvor firmanavn er «snappy» eller uforståelige engelske akronymer, har det vært en lise for sjelen å lede juryarbeidet fram mot finalen. Vi har fått ti solide bevis for at norsk fortsatt er et høyst levende språk og at norsk byr på minst like mange språklige piruetter som engelsk, sier juryformann og forfatter Roger Pihl.

Vinneren av Norges beste firmanavn 2015 blir kåret like over nyttår. I år har mer enn 300 bedrifter fra hele landet nominert til kåringen, og siden delfinalistene ble annonsert i slutten av november har det kommet inn nesten 6000 stemmer.

– Det er gøy å se at folk engasjerer seg i så stor grad for bedrifter i sitt nærområde. Målet med konkurransen er å løfte små og mellomstore bedrifter. Derfor er det gøy at oppslutningen har vært så bra, Erik Neergaard, marketing manager i Gule Sider som står bak kåringen.

Mye kalorier i Brønnøysund

En av de ti finalistene som i tillegg til Gunn nå kjemper om seier er bakeriet «Den glade kalori» i Brønnøysund. Navnet har ruvet i høyt på listen gjennom hele konkurransen. Bakeriet hadde offisiell åpning for fire år siden og drives av Kristin Nyborg, ifølge pressemelding fra Gule Sider.

Et treningssenter fra Lødingen i Nordland har vært klar publikumsfavoritt hele veien og har siden lanseringen av delfinalistene ligget øverst på listen med flest stemmer: Arma og bein - et nordnorsk uttrykk som ifølge Ellingsen er helt annerledes enn hopp, sprett, spenst og andre treningsrelaterte ord og uttrykk.

Bakgrunnen for kåringen er ønsket om å løfte lokale bedrifter.

Dette er årets finalister:

  • Arma og Bein (Lødingen)
  • Den Glade Kalori (Brønnøysund)
  • Kjells Angels UB (Sandnes)
  • Flor & Fjære (Stavanger)
  • Den Blinde Ku (Ås)
  • Sopihop AS (Stavanger)
  • Pailabban (Gullesfjord)
  • Røff & Tøff (Kristiansand)
  • Skjerp Deg Knivsliperi (Oslo)
  • Spenning AS (Egersund)

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...