Nordre Aker Budstikke

Gunnar er hedret av Kongen

Gunnar Grøndahl er et kjent ansikt på Nordberg. Han har også vært primus motor for menighetens oppmarked i mange år. (ARIKVFOTO)

Menighetsrådsleder på Nordberg, redaktør i menighetsbladet, og primus motor for loppemarkedet, Gunnar Grøndahl, ble søndag tildelt Kongens fotjenestemedalje.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2017 kl 10:40

NORDBERG: Fylkesmann Valgerd Svartstad Haugland overrakte utmerkelsen i forbindelse med gudstjenesten i Nordberg kirke søndag 29. okober.

Populær mann

I kirkevalget i 2015 var Grøndahl den kandidaten som fikk flest personstemmer i alle soknene i Nordre Aker. Dermed rykket han opp fra innstillingen på syvendeplass, til førsteplass, på kandidatlisten.

Ikke så rart, kanskje. Han har flere perioder bak seg i menighetsrådet (første gang på 1960-tallet), har vært redaktør av menighetsbladet siden 1988, og er loppegeneral for menighetens loppemarked.

– Jeg har bodd i området i mange år og trives godt her. Miljøet på Nordberg er godt, og jeg har hatt barn i korps og i fotballen, og slik blitt kjent med veldig mange hyggelige folk, sa Grøndahl til Nordre Aker Budstikke etter kirkevalget i 2015.

– Vi er mange som deltar i frivillig arbeid lokalt, og jeg tror vi trives med det. Loppemarkedet er for eksempel slitsomt mens det står på, men det er veldig sosialt og skaper et godt fellesskap, sa han.

Fulltid som frivillig

Det er tidligere sokneprest Egil Stray Nordberg som foreslo Grøndahl for den høythengende utmerkelsen.

Kongens fortjenestemedalje utdeles som belønning for innsats av særlig samfunnsnyttig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid. Det legges avgjørende vekt på samfunnsnyttig innsats over lengre tid, inkludert frivillig arbeid og engasjement.

Stray Nordberg ble kjent med Grøndahl i 1979, da begge jobbet i NRK. Da førstnevnte ble sokneprest i Nordberg menighet i 2000 ble han for alvor kjent med Grøndahls frivillige arbeid i lokalmiljøet og i menigheten spesielt. Fra Grøndahl ble pensjonist i 2008 har han i praksis jobbet fulltid som frivillig.

I forslagsbrevet trekker Stray Nordberg også frem Grøndahls innsats i Nordre Aker Kirkeakademi, der han har deltatt i kunsthistoriske seminarer og vært med som en av guidene på kulturreiser til Italia og Spania.


Vi gratulerer Gunnar Grøndahl med Kongens fortjenestemedalje!

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...