Nordre Aker Budstikke

Guttene ville ha en annerledes russetid. Så fant de denne bilen

SPESIELL RUSSEBIL: Ruspulverguttene 2015 består av Peder Nilsen, Sindre Carolin Hansen, Robin Buringrud Helvik og Christoffer Buringrud Helvik. De fire kommer fra Kjelsås og Maridalen, og har kjent hverandre siden 8 klasse. Foto: PRIVAT

– Vi ville gjøre noe annet, og samtidig ikke bruke så mye penger, sier Robin Buringrud Helvik. Dermed ble det russeboble på de fire «Ruspulverguttene» fra Kjelsås og Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2015 kl 14:20

KJELSÅS/MARIDALEN: De fire kameratene Peder Nilsen, Sindre Carolin Hansen, Robin Buringrud Helvik og Christoffer Buringrud Helvik fra Kjelsås og Maridalen ville gjøre noe annerledes i russetiden, og samtidig ikke bruke så mye penger.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

VW Boble

– Vi hadde ikke noen planer om å ha kjøretøy, men en kveld i november fant vi ut at en boble hadde vært veldig gøy å ha som russebil. Dette var en idé som vi hadde veldig lyst til å gjennomføre, sier Robin.

Bobla fra Volkswagen er en 1969-modell.

– Da vi kjøpte den var lakken svart og matt, og så utrolig bra ut. Vi hadde sett etter boble en god stund, og vi skjønte veldig fort at dette var bobla for oss, sier Robin.

Ølholdere og skikkelig anlegg

Guttene har fikset bilen, og fått den EU-godkjent. Utvendig har de malt felgene røde og satt på «Ruspulverguttene»-logo. Innvendig har de satt inn lys og hjemmelagde øl-holdere.

Og som seg hør og bør for et russekjøretøy: En tidligere eier hadde satt inn et kraftig anlegg.

– Det er noe som vil bli godt brukt de neste ukene, forsikrer Robin.

LES OGSÅ: Kjelsåsjentene på «Crashpad 2015» lagde bussen selv. Se video!

Venner siden ungdomsskolen

Mens Peder går på Nydalen vgs., er resten av guttene avgangselever på Elvebakken vgs. De gikk imidlertid i klasse sammen på ungdomsskolen, og har kjent hverandre siden 8. klasse.

– Navnet har vi faktisk fra facebookgruppechatten, der vi fjernet b'en fra det tidligere navnet «bruspulverguttene» (fra Vazelina bilopphøggers), sier Robin.

Edruelig budsjett – og sjåfør

Der enkelte russebusser skilter med millionbudsjetter, er det økonomiske omfanget av russebobla atskillig mer edruelig – ruspulver-navnet til tross:

– Til sammen har vi kanskje brukt det én person betaler for buss. Bilen var i såpass god stand utseendemessig da vi kjøpte den, så vi har ikke måtte bruke mye penger på dette.


Alkohol er en viktig ingrediens for mange i russetiden. Det kan vanskelig kombineres med å kjøre bil.

– Vi rullerer på hvem som er sjåfør. Siden det er er fem seter i bilen og vi er fire, har vi også muligheten for å få en annen til å kjøre oss.

LES OGSÅ: Russen slåss, bråker og forsøpler mer enn normalt

En bil som vekker reaksjoner

Tilbakemeldingene på det alternative russefremkomstmiddelet har utelukkende vært positive.

– Det er ikke mange som har boble som russebil, så vi blir fort lagt merke til. Foreldre og andre voksne liker bilen veldig godt også. Mange voksne har jo kanskje et spesielt forhold til boble, siden de kanskje vokste opp med boble som familiebil eller har hatt en boble selv en eller annen gang. Det er utrolig gøy å bare kjøre rundt og se reaksjonen til folk! sier Robin.


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...