Nordre Aker Budstikke

Lett å legge merke til:

– Noen stopper meg, eller blinker med lysene, sier Fredrik (73)

Fredrik Norgrenn sykler så mye han kan. Foto: Tiril Haga

Fredrik Norgrenn (73) sykler mye. Men i sterk kontrast til andre mulige jålerier langs veien, så sverger han til treningsdressen han kjøpte i 1993, og sykkelen fra 2007.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2021 kl 10:58

GREFSEN: Med sitt fargerike antrekk, er det lett å legge merke til Fredrik Norgrenn, når han er ute på de daglige sykkelturene sine.

– Noen stopper meg, eller blinker med lysene på bilene, når jeg er på tur. Nå er det mange som kjenner meg igjen, forteller 73-åringen.

Hjelmen er ny, og hul. Fredrik er glad i Sverige. Foto: Tiril Haga

Den gule og blå treningsdressen kjøpte han på tur med Hurtigruten i 1993, da ruta feiret 100 år. Det var på Intersport i Kirkenes hvor han fant det som skulle være hans sykkelantrekk de neste 28 årene.

– Drakten var på femti prosent avslag, og det var ingen som ville ha den, ifølge Fredrik.


Da han kom hjem til Oslo igjen, angret han på at han ikke hadde kjøpt to stykker av den. Så da kjøpte han enda en treningsdress i Oslo.

– Når den ene er på vask, så bruker jeg den andre. De er av god kvalitet. Det er jo ikke vits å kjøpe en ny en når jeg ikke har slitt den ut. Jeg kjøper ikke bare for å kjøpe.

Men hjelmen er helt ny, og selvfølgelig gul. For Fredrik er glad i Sverige, og fargene blått og gult, og han forteller at han har en del tidligere svenske kollegaer også.

– Skal sykle lenge

Fredrik kommer fra Skillebekk, men flyttet til Kjelsås i 1976. Etter at han ble pensjonert, har han syklet fast to ganger om dagen. Om vinteren lar han sykkelen stå stille, og går heller turer til fots.

– Det er som medisin å sykle, og spesielt fint nå om våren med fuglesang. Man får fine naturopplevelser og bra kondis. Jeg mener det er bedre å være i naturen enn å sitte på Storosenteret og drikke kaffe.

Inn i Maridalen

Når Fredrik er ute og sykler, går turen som oftest via Brekkekrysset, inn i Maridalen og opp til Skar. Til sammen blir det omtrent fem mil om dagen.

25. februar i år tok Fredrik ut sykkelen etter vinteren. Sykkelen fra 2007 med bagasjebrett er han nøye med, og vasker og pusser den ofte.

– Jeg skal sykle så lenge jeg klarer det. Det er viktig å holde seg i form og være ute. Også er det en slags frihet. Det er veldig fint å bo så nærme Nordmarka.

– Har du vurdert elektrisk sykkel?


– Nei, det kunne jeg aldri tenke meg. Det er noen dyre greier og.

Ingen TV

– Ser du sykkelsport på TV da?

– Nei, jeg har ikke TV og synes ikke noe særlig om TV heller. Det er utrolig mye reklame. Men jeg har en liten bærbar PC, da.

Utenom sykling, har Fredrik stor interesse for radio, og har holdt på med amatørradio siden 1996. Der har han fått inn kallesignaler fra blant annet Russland, Sydpolen og Alaska, kan han fortelle.

Ut på tur, flere mil om dagen på spreke Fredrik (73). Foto: Tiril Haga


Fredrik bruker ikke bil i Oslo, men har en mopedbil stående på hytta i Gudbrandsdalen. Han skal også sykle til og fra vaksinasjon på Ullevål:

– Det er ikke noe problem!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...